El Programa de Generació d'Idees obre inscripcions i busca solucions per combatre els microplàstics
formació microplastics 23.07.2021  - 

Aquest programa d'emprenedoria del Parc de Recerca UAB arriba a la 12a edició amb la voluntat de generar solucions innovadores a la problemàtica dels microplàstics. Per això ha obert inscripcions i vol captar idees de doctorands i personal investigador que millorin els mètodes d'anàlisi i estudi de la seva presència en el medi ambient i en els organismes.


Els microplàstics, fragments inferiors a 5 mm, poden provenir del trencament de trossos més grans de plàstics o d'haver-se fabricat directament així, com és el cas de les microesferes que hi ha en productes d'higiene i neteja. A causa de la versatilitat i baix cost, el seu ús ha crescut exponencialment, generant un greu problema mediambiental. Encara manca molta informació sobre els efectes en els éssers vius, per la qual cosa és important desenvolupar nous mètodes d'anàlisi i estudi de la seva presència en el medi ambient i en els organismes.

L'objectiu de la pròxima edició del Programa Generació d’Idees serà generar projectes d’innovació que puguin contribuir a localitzar, avaluar i gestionar la presència de microplàstics en diversos entorns. Empreses i entitats ens han fet arribar reptes que han detectat i que els participants del programa resoldran per mitjà de solucions i projectes d'innovació interdisciplinaris. També és possible fer la inscripció al programa i aportar un repte propi relacionat amb els microplàstics.

El Programa, que es desenvoluparà entre els mesos de setembre i desembre, està plantejat per fases:

1. Formació: del 20 al 23 de setembre, els participants faran tallers d'ideació, formacions introductòries a metodologies de Design Thinking i Lean Start Up, sessions sobre finançament o per aprendre a crear presentacions d'impacte, entre d'altres.

2. Mentoring: del 29 de setembre al 17 de novembre, mentors especialitzats els oferiran assessorament individual i grupal.

3. Prototipatge: de l’11 de novembre al 10 de desembre serà la fase de prototipatge als UAB Open Labs, els laboratoris d’innovació oberta de la universitat.

4. Concurs final: el dia 16 de desembre serà la presentació final dels projectes i els millors tindran premis.

 

Les inscripcions al Programa, que té places limitades, estaran obertes fins al 15 de setembre.

Aquesta edició compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Sant Cugat, Agbar Cetaqua, Quadpack i el suport de Catalunya Emprèn i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 
Anar a Notícies
 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona