Nou article de Carme Ferré i Angie K. González
Imatge Article Cuadernos 06.10.2022  - 

La doctoranda del departament de Mitjans i la seva directora publiquen a Cuadernos.info un estudi sobre l’ús de Twitter pels candidats colombians.

 

 


L’article, en open access, es titula Construction of political emotions: an analysis of the use of Twitter in electoral campaigns in Bogotá i té com a objectiu comprendre la manera en què candidates i candidats presenten i adapten els missatges a la xarxa social. La part empírica, amb suport del software R, radiografia els comptes de Twitter de Claudia López i Carlos Fernando Galán, els dos polítics més votats a les eleccions de 2019 a l’alcaldia de Bogotà- Colòmbia. L’anàlisi aplica una metodologia mixta, basada en anàlisi de contingut, centrat en las recurrències textuals de 2.343 tuits

 

Els resultats mostren un context multiplataforma que obliga els candidats a comunicar-se en diferents llenguatges i amb diversos valors.  S’adopta una nova tendència que mescla missatges suaus i durs en un sol tuit i es reforça el vessant emocional amb l’ús d’imatges i símbols. L’article conclou que en aquests continguts s’imposa una narrativa emotiva, molt persuasiva, enfocada en històries personals que desdibuixen els partits polítics i inclouen temes d’agenda que alternen valors premoderns, moderns i postmoderns.

 

Aquest text se suma a les publicacions de Ferré-Pavia a 2022, a les revistes Latin American Research Review, Icono14, Teknokultura i Index.Comunicacion.

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura
Edifici I
Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 94
d.mitjans@uab.cat
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona