La professora Nereida Carrillo presenta «Fake Over»
03.10.2022  - 

La periodista i professora de la UAB Nereida Carrillo ha presentat el llibre «Fake Over», un manual entretingut i rigorós per aprendre a verificar la informació. El llibre està il·lustrat per Alberto Montt i publicat aquest setembre per l’editorial Flamboyant. El Col·legi de Periodistes de Catalunya va acollir l’acte de presentació el passat dimarts, 27 de setembre.

 

 


El periodista Carlos Baraibar, director de l’espai “Fets o fakes”, de Catalunya Ràdio, va conduir la presentació de “Fake Over” i va destacar que “és un llibre necessari, a cavall entre la guia i un manual per a docents, pares i també per a periodistes”. La professora Nereida Carrillo va explicar com va sorgir la idea de fer un llibre, per aconseguir acostar el pensament crític en el consum d’informació més enllà dels tallers i de la web de Learn to Check, un projecte d’educació mediàtica contra la desinformació que Carrillo dirigeix. Carrillo va destacar que “encara que el llibre està pensat per a joves, és útil per a tothom”.

 

La presentació també va comptar amb la professora Montse Jiménez, formadora en processos de transformació educativa, lideratge educatiu i tecnologia a l’aula. Jiménez va explicar que al seu centre educatiu han incorporat una optativa als primers cursos de l’ESO per treballar la verificació digital a través de “Fake Over” i la guia didàctica del llibre. El manual explica, d’una manera divertida i pràctica, conceptes com astroturfing, misinformation o infodèmia i dona als usuaris consells i eines per verificar ells mateixos la informació i posar fre a la desinformació.

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura
Edifici I
Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 94
d.mitjans@uab.cat
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona