Miquel Roca i Manuel Gerpe reflexionen sobre els 40 anys de la Constitució
Miquel Roca i Manuel Gerpe 20.09.2018  -  Miquel Roca, un dels "pares" de la Constitució, i Manuel Gerpe, catedràtic de dret constitucional, reflexionaran sobre els quaranta anys de vigència de la llei fonamental de l'ordenament jurídic espanyol en un acte que tindrà lloc el 7 de novembre, a UAB Casa Convalescència.
El 7 de novembre, a UAB Casa Convalescència (C. Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona), l'Associació d'Amics de la UAB organitza el debat "La Constitució espanyola, quaranta anys d'història". Tindrà lloc a les 19 h i hi intervindran l'advocat i polític Miquel Roca, que va ser ponent de la Constitució, i Manuel Gerpe, catedràtic de dret constitucional i síndic de greuges de la UAB. Moderarà l'acte Teresa Eulàlia Calzada, exprofessora del Departament de Sociologia de la UAB i de l'Escola de Mestres, exdirectora de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i exdiputada al Parlament de Catalunya pel PSUC (1980-1984).

L'actual Constitució, ratificada en referèndum el 6 de desembre de 1978, va ser redactada per set ponents de diferents forces polítiques, entre els quals, es trobava Miquel Roca com a representant del grup parlamentari Minoria Catalana. Roca va estudiar dret a la UB i va iniciar la seva carrera com a advocat defensant activistes antifranquistes davant del Tribunal d'Ordre Públic. Compta des d'aleshores amb una àmplia experiència professional, especialment en diferents àmbits del dret dels negocis i del dret administratiu i urbanístic. Va ser també membre de la comissió que va redactar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i diputat de CiU al Congrés.

Per la seva banda, Manuel Gerpe ha impartit docència principalment sobre dret constitucional i sobre organització constitucional de l'estat i fonts del dret. Ha estat professor del Departament de Ciència Política i de Dret Públic de la UAB i, entre 1994 i 1996, va ser degà de la Facultat de Dret. És autor de L'Estatut d'Autonomia de Catalunya i l'Estat integral (Edicions 62) i ha coordinat els volums La posición del Tribunal Supremo en el Estado autonómico i Posición y funciones de los tribunales superiores de justicia, totes dues publicades per la Generalitat. Entre el 2005 i el 2014, va ser membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.

Per assistir-hi, és necessari notificar l'assistència trucant al 93 581 14 90 o bé escrivint a amics@uab.cat.
Més informació
Associació d'Amics de la UAB
 
Anar a Notícies
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona