Encarna Bodelón parla sobre l’assetjament sexista en la comunitat educativa
Encarna Bodelon parla a Criatures 20.02.2018  -  Encarna Bodelón parla sobre el projecte 'Build Future, Stop Bullying' a Criatures, el suplement de l’ARA. Aquesta iniciativa pretén establir un protocol per detectar l’assetjament escolar i poder-lo prevenir.
Encarna Bodelón és professora de filosofia del Dret però també directora del grup de recerca Antígona. Aquest col·lectiu, que busca analitzar els drets de les dones amb perspectiva de gènere, participa en el projecte europeu 'Build future, stop bullying'.

Aquest projecte té com a objectiu establir unes bases per tal que tota la comunitat educativa sàpiga detectar casos de bullying i es pugui prevenir. Tenint en compte les característiques del grup de recerca, Antígona fa èmfasis en l’estudi del bullying sexista en instituts.

En declaracions a Criatures, Bodelón comenta que en general, els professors d’institut no tenen problemes de bullying als seus centres però que en realitat sí que n’hi ha. En el suplement de l’ARA, la professora de filosofia del dret també sosté que “hi ha un discurs fals de la igualtat que ens allunya de la reflexió i de les noves formes de sexisme”. Ella aposta per una intervenció activa i conscient a les escoles per treballar contra el sexisme, ja que “ningú explica al professorat com ha de fer-ho”.

Encarna Bodelón planteja que “només hem posat nens i nenes junts ensenyant-los aparentment el mateix, però sense remoure el sexisme perquè la base és culturalment sexista i el sexisme es va reproduint. Si comencem amb polítiques de coeducació, el sexisme no desapareixerà de cop, però deixarà d’estar acceptat. Els canvis requereixen constància”.

Les declaracions d’Encarna Bodelón s’emmarquen en el reportatge Treballant per la Igualtat publicat el 17 de febrer que reflexiona sobre la importància de l’educació per aconseguir la igualtat entre els gèneres.
 
Anar a Notícies
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona