Oi2 convida a participar en el seu seminari d'investigació 2020: El repte de la intel·ligència artificial a la informació audiovisual
cartell seminari OI2 23.01.2020  -  L'objectiu de la jornada consisteix en presentar els resultats de dues fases de la tasca d'investigació
L'Observatori per a la Innovació dels Informatius a la Societat Digital (Oi2), impulsat per Ràdio Televisió Espanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​organitza i convida a participar en el seminari de recerca El repte de la intel·ligència artificial a la informació audiovisual. L'esdeveniment es durà a terme el proper 6 de febrer del 2020 a la Facultat de Comunicació i Art de la Universitat Nebrija a Madrid.

L'objectiu de la jornada consisteix en presentar els resultats de dues fases de la tasca d'investigació, que desenvolupa la Càtedra RTVE-UAB, sobre diferents aspectes de la intel·ligència artificial aplicada al periodisme. La primera fase fa referència a les eines de prealerta que hi ha des que es produeix un fet noticiable fins que el periodista o la redacció és conscient del que ha passat i decideix cobrir la notícia. La segona es focalitza en l'ús d'eines de redacció automàtica de text.

Així mateix, el seminari busca reflexionar sobre les possibilitats d'aplicar la IA en aquestes dues fases mitjançant la participació i intervenció de periodistes, tecnòlegs, investigadors i acadèmics experts en la temàtica.

El programa de la jornada està dividit en dues parts; una al matí on es presentaran ponències sobre la detecció de notícies mitjançant intel·ligència artificial i sobre l'escriptura automàtica de notícies, i un altre a la tarda en col·laboració amb Xarxa Innonews on es desenvoluparan sessions sobre IA relacionada amb periodisme, audiències, participació i el paper que compleix en el currículum de formació de futurs periodistes.

La Universitat Autònoma de Barcelona i RTVE van iniciar el 2019 aquesta nova línia de
recerca col·laborativa i pretenen que el projecte s'estengui un any més.

Inscriu-te aquí.
Accedeix al programa complet.

Dades de l'esdeveniment
· Data: Dijous 6 febrer 2020
· Hora: 9.30 - 18.00
· Lloc: Facultat de Comunicació i Arts, Universitat Nebrija. Madrid
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Notícies de la UAB
Segueix l'actualitat de la Universitat
Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació
Edifici I
08193 Bellaterra
(Campus UAB,
Cerdanyola del Vallès)
@periodismeuab
TEL +34 93 581 15 45
d.periodisme@uab.cat
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona