Pilar Benejam, doctora 'honoris causa' per la URV
Pilar Benejam és investida doctora 'honoris causa' per la URV 03.12.2019  -  La catedràtica de la UAB Pilar Benejam, referent en la didàctica de les ciències socials i en la formació de professorat, ha estat investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili. Recentment, la URV va nomenar doctora honoris causa també la professora Marina Subirats.
Pilar Benejam, catedràtica jubilada del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials, va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili en una cerimònia que va tenir lloc a Tarragona el 29 de novembre passat i que va comptar amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i del president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll. El padrí de la doctoranda va ser Antoni Gavaldà, professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, i va presidir l'acte María José Figueras, rectora de la URV.

Benejam va impartir classes a la UAB des del 1972 fins a la seva jubilació, i va ser una de les signants de la declaració de principis coneguda com a Manifest de Bellaterra, fet públic el 1975. Va ser també directora de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat. És membre de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. Entre altres distincions anteriors, Benejam ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el premi Ramon Llull, el Premi Marta Mata (dins dels Premis Catalunya d'Educació 2011), el premi d'actuació cívica de la Fundació Lluís Carulla i el premi Bartomeu Picornell a la millora de la qualitat educativa dins dels premis Ara Balears del 2017. Va ser proposada com a doctora honoris causa pel grup de didàctica de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV. D'altra banda, la URV va nomenar recentment doctora honoris causa també Marina Subirats, catedràtica emèrita de el Departament de Sociologia de la UAB.
 
Anar a Notícies
 

 

 

2020 Universitat Autònoma de Barcelona