Martí Boada, premiat a la Nit de la Biodiversitat 2019
Martí Boada 22.03.2019  -  L'Ajuntament de Barcelona organitza la Nit de la Biodiversitat, que tindrà lloc el 26 de març. En el marc d'aquest acte, el professor Martí Boada, investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, rebrà un premi en reconeixement al conjunt de la seva trajectòria.
Martí Boada, professor del Departament de Geografia i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), serà premiat el proper 26 de març en la Nit de la Biodiversitat 2019, que organitza l'Ajuntament de Barcelona. L'acte, en què també seran premiats el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el periodista José Luis Gallego, comptarà amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix. Lliurarà els premis la tinenta d'Alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat Janet Sanz.

Boada treballa en projectes centrats en els camps de canvi ambiental global i la biodiversitat des d'una perspectiva social, centrada particularment en el sistema urbà i els boscos. És coautor de més de noranta llibres de pensament i divulgació científica, entre d'altres. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements. Pel que fa a la gestió de la fauna, és un gran defensor de fer una intervenció ràpida en l'avaluació dels impactes de la fauna en el sector primari i regular el nombre d'exemplars que les comarques de muntanya poden absorbir.

Entre altres reconeixements, l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya va distingir Boada a la XXIV edició dels Premis Gla d’Or, el 2013. Més endavant, l'any 2017, va ser nomenat assessor científic de la UNESCO en temes de conservació de les reserves de la biosfera. El mateix any, el Col·legi Oficial d'Enginyers de Forests li va concedir la distinció de "Col·legiat d'Honor". I, l'any passat, va rebre el Premi Nacional Felip Domènech i Costafreda, que atorga la Unió de Pagesos en reconeixement a la seva tasca científica i dedicació en defensa de la pagesia com a peça clau de la gestió ambiental.
Més informació
ICTA-UAB
 
Anar a Notícies
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona