La professora Maria Gutiérrez ha presentat comunicació al XXVII Congrès Internacional SEP (21)
Logotip Congreso Internacional de la SEP 11.06.2021  - 

Rutinas productivas, narrativa sonora y ejercicio meta periodístico: estudio exploratorio del periodismo narrativo en podcast


Amb el títol Rutinas productivas, narrativa sonora y ejercicio meta periodístico: estudio exploratorio del periodismo narrativo en podcast, la professora Gutiérrez en qualitat de coautora ha presentat els resultats d’un recerca més amplia sobre el periodisme narratiu hispanoamericà en el XXVII Congrès Internacional de la Sociedad Española Periodística, organitzat en format semipresencial a la ciutat de Sevilla els dies 27 i 28 de juny.  Entre les conclusions preliminars, cal destacar la incorporació d’elements narratius més propis de la ficció i com el periodista convertit en podcaster s’allunya del rol omniscient que manté en continguts produïts per a ser inserits en les graelles radiofòniques. Un element a destacar i força generalitzat és la baixa experiència en l’àmbit de la narrativa sonora, una circumstància que posa en valor el paper del guionista i el del dissenyador sonor.

Aquesta recerca compta amb el suport de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya i forma part dels treballs científics amb investigadors d’altres centres.

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona