Dra. Celia Andreu i Dr. Miguel Ángel Martín publiquen en Frontiers in Systems Neuroscience
Dra. Celia Andreu i Dr. Miguel Ángel Martín publiquen en Frontiers in Systems Neuroscience 01.02.2021  - 

The Effect of Media Professionalization on Cognitive Neurodynamics During Audiovisual Cuts


 

 

 

 

Els professors del Departament Dra. Celia Andreu-Sánchez i Dr. Miguel Ángel Martín-Pascual han publicat un article sobre l'efecte de la professionalització audiovisual a la neurodinàmica cognitiva durant els talls audiovisuals: “The Effect of Media Professionalization on Cognitive Neurodynamics During Audiovisual Cuts”, en la revista Frontiers in Systems Neuroscience.

 

Resum:

La professionalització audiovisual té efectes cerebrals en la percepció dels continguts audiovisuals

 

Els vídeos i continguts audiovisuals estan plens de talls de pla que provoquen una interrupció artificial de l'contingut narratiu. Les pel·lícules compten amb desenes o centenars de talls de pla, tot i que, moltes vegades, aquests no són percebuts pels espectadors. Estudis previs d'aquest mateix grup d'investigadors han mostrat que els talls de pla tenen un impacte en el processament visual dels espectadors. En aquest treball s'analitza com aquest impacte és diferent en els professionals de l'audiovisual. Amb això, s'entén que l'experiència que atorga estar anys produint i treballant amb continguts audiovisuals provoca un impacte a llarg termini en el processament d'aquests. Sabent que la producció i el consum d'aquest tipus de continguts està en augment en la població general, és interessant conèixer els efectes la percepció visual d'aquests pot tenir en el cervell.

 

• Segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Institut de Ràdio Televisió Espanyola i la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, els professionals d'audiovisual disminueixen la freqüència de parpelleig després de el tall de pla, suggerint que manegen millor la pèrdua d'informació visual esdevinguda durant el parpelleig.

• Els resultats d'aquesta investigació mostren que la professionalització audiovisual té un impacte en la percepció dels continguts audiovisuals, específicament de el tall de pla.

• Els cervells dels realitzadors i els muntadors de vídeo es comporten de manera diferent davant el consum de continguts audiovisuals.

 

Aquest treball s'ha desenvolupat des del grup de recerca Neuro-Com Research Group de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​l'Institut de Ràdio Televisió Espanyola i la Divisió de Neurociències de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Ha estat executat en el marc d'ajudes públiques de l'Ministeri d'Economia i Competitivitat i de la Junta d'Andalusia.

 

Referència bibliogràfica:

Andreu-Sánchez, C., Martín-Pascual, M.Á., Gruart, A., Delgado-García, J.M. (2021). The Effect of Media Professionalization on Cognitive Neurodynamics During Audiovisual Cuts. Frontiers in Systems Neuroscience, 15: 598383.

 

Versió en anglès disponible en:

https://doi.org/10.3389/fnsys.2021.598383

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2024 Universitat Autònoma de Barcelona