Dra. María T. Soto-Sanfiel, Dra. Isabel Villegas-Simón i Ariadna Angulo-Brunet publiquen a Studies in European Cinema
Dra. María T. Soto-Sanfiel i Dra. Isabel Villegas-Simón publiquen a Studies in European Cinema 22.05.2019 El departament  -  “Uses and consumption of cinema by European adolescents: a cross-cultural study”


La professora del Departament Dra. María T. Soto-Sanfiel i la Dra. Isabel Villegas-Simón han publicat l’article “Uses and consumption of cinema by European adolescents: a cross-cultural study” a la revista Studies in European Cinema. També hi ha participat Ariadna Angulo-Brunet, del Departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut de la UAB.


Resum:

Aquesta recerca empírica descriptiva transcultural observa la relació amb el cinema de 937 alumnes d’institut de vuit països de la Unió Europea. Una enquesta va ser aplicada en 37 escoles i 28 ciutats pels individus que participaven en un curs sobre alfabetització fílmica que els va ser ofert de manera gratuïta i com a oportunitat extraescolar en els seus centres educatius. L’anàlisi estadística de les respostes mostra patrons que podrien estar lligats a la cultura de l’enquestat (país) en vers les seves motivacions a l’hora d’anar al cinema, les seves preferències d'elecció de pel·lícules, els mitjans pels quals consumeix les pel·lícules, les maneres de seleccionar i accedir a les pel·lícules, la freqüència amb la qual descarrega pel·lícules i els seus gèneres preferits. Tanmateix, hi ha també patrons d’ús i consum que són comuns en els adolescents europeus que conformen la mostra. Els resultats d'aquesta recerca són útils per l’enteniment del lloc que ocupa el cinema en la vida de joves d’avui, i són particularment pertinents pels reguladors audiovisuals, ja que aquests han de tenir en compte les característiques culturals de les audiències joves perquè les seves accions donin fruit.


Referència bibliogràfica:

Soto-Sanfiel, M. T., Villegas-Simón, I., & Angulo-Brunet, A. (2019). Uses and consumption of cinema by European adolescents: a cross-cultural study. Studies in European Cinema, 1–22. https://doi.org/10.1080/17411548.2019.1613044
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona