Berícid Sulfúric ens ensenyen com fer un podcast
Berícid Sulfúric ens ensenyen com fer un podcast 06.03.2019 El departament  -  Experiències en radioficció
Els integrants del projecte de ficció radiofònica Berícid Sulfúric van oferir una actuació en directe a l’Aula Magna de la Facultat el 3 de març.  Es va tractar del seu capítol Rata, Aspirina, Pupes i Sardina, una paròdia del gènere noir. Els assistents van poder veure així com s’interpreta una peça sonora i també com es llencen de manera simultània la música i els efectes sonors que acompanyen la veu. Es tracta d’una manera de fer ràdio que permet treballar amb pocs recursos i posar en joc la creativitat.

Anna Ferrer, exalumna de Comunicació Audiovisual, va decidir crear Berícid Sulfúric per la seva insatisfacció amb l’escassa presència de radioficció amb històries originals a l’àmbit nacional. Per posar en marxa el projecte va buscar l’ajuda de Pau Pérez, Laia Garcia, Vicent Ortega i Clara Schwarze, als quals va conèixer a l’Escola Catalana de Doblatge.

En acabar l’actuació, tots ells van compartir el seu procés de treball, que va de l’elaboració del guió a la producció, la gravació de les veus i l’edició. Tots ells van insistir en la importància d’atrevir-se a fracassar, d’aprendre a treballar en equip i de ser rigorosos. Aquest esforç els ha portat a assolir fites com la publicació del llibre “¡Madre mía, un libro!”, amb els guions originals, comptar amb la col·laboració de figures del doblatge com Xavier Casan o Luis Posada, produir una secció en el programa Interferències de Catalunya Ràdio, i també a obtenir ingressos regulars mitjançant la plataforma de micromecenatge Patreon.

Els assistents van poder plantejar preguntes relacionades amb l’ús dels efectes sonors en la narració, el software d’edició fet servir, l’idioma o els dissenys de les il·lustracions que acompanyen cada episodi.

Berícid Sulfúric és un podcast de ficció, inspirat en èxits com Welcome to Nightvale, The Thrilling Adventure Hour o Superego, en el que cada capítol és autoconclusiu. D’aquesta manera qui descobreix el podcast pot començar per qualsevol episodi que li sembli interessant.

L'activitat va ser organitzada per la professora Montse Virgili en el marc de l'assignatura Guió Audiovisual de Ficció de 2n curs de Comunicació Audiovisual, impartida juntament amb les professores Rosa Palencia i Laia Sánchez.
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2024 Universitat Autònoma de Barcelona