La UAB i el Museu Picasso creen el "Doctorat Picasso"
Signatura conveni 03.12.2019  -   


El Departament de Filosofia de la UAB i el Museu Picasso de Barcelona han posat en marxa el "Doctorat Picasso", emmarcat en el Itinerari d'Estètiques Contemporànies del programa de Doctorat de Filosofia de la UAB. Es tracta d'una iniciativa inèdita en el panorama acadèmic internacional que té com a objectiu la realització de tesis doctorals dedicades a la investigació sobre l'obra picassiana des de la recerca artística i la creativitat contemporànies.

L'acord de creació ha estat signat aquest matí per Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona, i Josep Ros, vicerector de Programació Acadèmica i de Qualitat de la UAB en el transcurs del Simposi "Au rendez-vous des Poètes a Catalunya", una de les activitats que forma part del Doctorat. El simposi, que ha tingut lloc al Museu Picasso de Barcelona, tenia per objectiu explorar quelcom poc conegut de Pablo Picasso -que fou catalanoparlant, poeta, amic i lector de poetes catalans-: la seva relació amb la poesia catalana i el vincle poètic amb Paul Éluard. Tant aquesta com les properes activitats del Doctorat es vinculen al tàndem d'exposicions Picasso Poeta (del 8 novembre a l'1 març de 2020) i Pablo Picasso / Paul Éluard: una amistat sublim (del 8 novembre al 15 març de 2020).

Les responsables acadèmiques del Doctorat Picasso, que compta ja amb quatre tesis doctorals en marxa, són Jèssica Jaques, professora d'Estètica i Teoria de les Arts del Departament de Filosofia de la UAB i investigadora principal d'Artencurs, projecte d'innovació docent de la UAB, i Androula Michael, professora titular de la Université de Picardie Jules Verne i de la UFR des Arts de París. Emmanuel Guigon serà el director de les activitats.

Vocació interuniversitària

El Doctorat Picasso neix amb vocació interuniversitària i per tal de generar una xarxa acadèmica ja ha programat per al mes de desembre una trobada de treball amb professorat i investigadors i investigadores amb vistes a un possible doctorat interuniversitari. Les seves activitats estan dirigides a estudiants i professors de doctorat de diferents programes estatals o internacionals (arts visuals, museologia, disseny, escriptura creativa, arts Escèniques, música, filosofia, història de l'art, estudis literaris, filologia francesa i espanyola, estudis gastronòmics, estudis de les arts del carrer) però també a estudiants i professors de màster i de grau de les àrees indicades o fins i tot a persones interessades en l'obra de Picasso que, tot i no tenir un títol acadèmic, podran cursar -sense opció al certificat- les sessions programades.
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Filosofia
Edifici B
Campus de la UAB
08193 Bellaterra
(Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 16 18
FAX +34 93 581 20 01
d.filosofia@uab.cat
 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona