L'IBB inaugura 1.500 m2 dedicats a la recerca i la transferència
IBB 25.10.2010 Investigar  -  L'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina Vicent Villar Palasí (IBB) de la UAB inaugura, el 26 d'octubre, nous espais dedicats a la recerca en els àmbits de la biotecnologia i de la biomedicina, i a la transferència de tecnologia a les empreses del sector. Per tal de mostrar l'activitat de recerca i les noves instal·lacions, l'IBB obrirà les seves portes al públic fins al 28 d'octubre.

L’ampliació correspon al nou Mòdul de Recerca B (MRB) del Parc de Recerca UAB, finançat parcialment amb el pressupost del UAB-Campus d’Excel·lència Internacional. En aquest edifici s’han instal·lat els grups de Biologia Estructural i Proteòmica i de Bioinformàtica. Aquests espais acullen també els serveis de Genòmica, Proteòmica, Plataforma Bioinformàtica i el de Cultius Cel·lulars, Producció d’Anticossos i de Citometria. Alhora, aquesta ampliació ha permès acollir nous grups de recerca en l’àmbit de la genòmica, de la transcriptòmica i de la immunologia. 

Amb aquesta ampliació l’IBBacull 18 grups de recerca estructurats en 7 àrees d’expertesa: Bioinformàtica, Biologia Cel·lular, Biologia Estructural, Genòmica, Immunologia, Microbiologia i Proteòmica. El nombre d’investigadors adscrits és d’uns 160, entre els quals hi ha professors de la UAB, investigadors ICREA, investigadors “Ramón y Cajal”, investigadors postdoctorals, becaris predoctorals i tècnics dedicats al suport i funcionament dels diferents grups, serveis i plataformes tecnològiques. 

Un dels trets més rellevants de l’IBB és el seu caràcter multidisciplinar que permet un plantejament de problemes biològics, tant bàsics com de caràcter aplicat, sota l’expertesa de diferents disciplines. Des de l’any 2000, els principals àmbits de treball dels grups de recerca s’han agrupat entorn a la Biotecnologia i a la Biomedicina, en un marcat objectiu de fer translacionals els avenços científics de la recerca. 

 

Programa de l’acte d’inauguració del 26 d'octubre: 

  • 11.30h Benvinguda institucional. Conferència inaugural: Selecció natural versus selecció cultural, a càrrec del prof. Jorge Wagensberg, director científic de la Fundació “la Caixa”
  • 12.45h Visita de les instal·lacions i dels laboratoris, amb exposició de les línies de recerca de l’institut.
  • 13.30h Lunch, amb acompanyament musical.
 
Anar a Notícies
 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona