Albert Quintana rep un ajut ERC Proof of Concept
Albert Quintana 12.09.2018  -  L’investigador de l’Institut de Neurociències ha rebut un ajut de l’European Research Council (ERC) per finançar una línia de recerca en resistència als antibiòtics derivada del seu projecte NEUROMITO.
L’European Research Council (ERC) va coincidir l’any 2014 un ajut ERC per desenvolupar el projecte “NEUROMITO: Elucidating neuronal susceptibility to mitochondrial disease”.
 
Basant-se en aquest projecte, el seu grup de recerca va obrir una nova línia d’investigació centrada en un dels desafiaments més importants per als propers anys: la crisi dels antibiòtics. Pel seu potencial innovador, l’impacte significatiu i la seva qualitat, l’ERC ha seleccionat aquest projecte per a una beca Proof of Concept. El grup rebrà un total de 150.000 euros per a un període de 18 mesos, per tal d’explorar oportunitats de negoci, patents i aplicacions pràctiques dels resultats de recerca. Per al doctor Quintana, “és una gran oportunitat per desenvolupar una nova aproximació per fer front a la resistència als antibiòtics i apropar-la al mercat”.
 
Els ajuts Proof of Concept exploren el potencial social o comercial dels resultats de recerca finançats en convocatòries anteriors de l’ERC, en el marc del programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020, amb un pressupost total de 20 milions d’euros.
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia
Edifici M, Avinguda de Can Domènech
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 18 39
d.b.cel_lular@uab.cat
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona