El Dr. Carlos Varias, nou Secretari General del CIPEM
arlos Varias, nou secretari general del comitè d'estudis micènics 08.10.2020  - 

El Comité International Permanent des Études Mycéniennes és l’organisme internacional que coordina i promou la recerca en el camp de la Micenologia.


Carlos Varias García, professor de filologia grega del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB, ha estat escollit nou secretari general del Comité International Permanent des Études Mycéniennes (CIPEM) en el marc del quinzè col·loqui sobre estudis micènics, celebrat recentment a Atenes.

La micenologia és la disciplina que estudia la civilització micènica (1600-1100 A.C.), la primera civilització grega de la història, a partir de les fonts arqueològiques i escrites que se'n conserven, les inscripcions en l'escriptura sil·làbica Lineal B. El CIPEM, afiliat a la Federació Internacional d'Estudis Clàssics, va ser creat a París el 1956 i és l’organisme internacional que coordina i promou la recerca en el camp de la micenologia, organitzant col·loquis internacionals cada cinc anys. El proper tindrà lloc a Madrid l'any 2025.

El CIPEM està format per representants dels principals Estats on es desenvolupa aquesta recerca. Actualment són catorze els seus membres i Carlos Varias n'és el representant d'Espanya des de 2010. Els anteriors secretaris generals han estat Michel Lejeune, John Chadwick, José Luis Melena, Marie-Louise Nosch i John Bennet.

 

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana
Edifici B Facultat de Filosofia i Lletres 08193 Bellaterra (Barcelona)
+34 93.581.23.84
d.c.antiguitat@uab.cat
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona