XV Jornades Internacionals de Recerca en Didŕctica de les Cičncies Socials
30.10.2017 Divulgació  -   

Els reptes de l'ensenyament de les ciències socials, la geografia i la història. Quin professorat, quina ciutadania, quin futur? Homenatge a Joan Pagès i Blanch. 

Enllaç: http://jornades.uab.cat/dcs/

 

Quins són els reptes de l’ensenyament de les ciències socials i de l’educació per a la ciutadania? Per contestar aquesta pregunta hauríem de pensar quina ciutadania volem educar, quin professorat volem formar i quin futur volem construir.

En un món global on les tecnologies de la informació, de la comunicació i dels intercanvis són cada dia més avançades, els problemes socials relacionats amb la pobresa, la manca de democràcia, la desigualtat, les injustícies o els conflictes bèl·lics semblen augmentar.

En aquest context, l’ensenyament de les ciències socials ha de ser un instrument de reflexió sobre la justícia social i per a l’acció social, una crida a la consciència històrica com a consciència crítica de la ciutadania, una aportació essencial per a la millora de la salut democràtica.

Si hem de definir l’ensenyament de les ciències socials podríem dir: “És imprescindible per entendre el present i construir un futur millor”. I, tal vegada, això sembli una utopia, però potser ara més que mai calen utopies, en un món ple de distòpies quan es pensa en el futur.

Destinataris

- Professorat d’ensenyament infantil, primari, secundari i universitari.

- Estudiants interessats en l’ensenyament de les ciències socials, la geografia, la història i l’educació per a la ciutadania.

-Tots aquells professionals interessats en la Didàctica de les Ciències Socials, en la recerca i la formació del professorat.

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Actualitat UAB
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
Departament de Didŕctica de la Llengua i la Literatura, i de les Cičncies Socials
Edifici G-5, despatx G5-115. 08193 - Bellaterra (Cerdanyola del Vallčs)
TEL +34 93 581 18 78
FAX +34 93 581 30 14
d.did.llengua@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona