Traspàs del Dr. Antonio Peña Jurado del Departament d’Art i Musicologia
Antonio Peña 04.01.2021 El departament  - 

Antonio Peña Jurado ha estat especialista en art romà i ha format part del professorat de la Facultat de Filosofia i Lletres des de 2009.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

La matinada del dia 2 de gener ens ha deixat l’Antonio, a l’edat de 45 anys, després d’haver patit una llarga malaltia, que va afrontar amb valentia i perseverança, fins al punt que no li va impedir de concursar i obtenir la plaça de Professor Agregat en Història de l’Art Antic, el proppassat mes d’octubre.

No hi ha paraules per expressar el dolor i la tristesa per la pèrdua d’aquest jove professor, a qui la vida li ha estat arrabassada massa aviat. Dotat d’aquella vitalitat, cordialitat i afabilitat que el caracteritzaven, fou un apassionat per l’art clàssic. Format a la Universitat de Còrdova, en va ser becari predoctoral de la Junta de Andalucía (1999-2003) i hi va obtenir el títol de doctor amb la tesi “El reaprovechamiento de material arquitectónico romano en la Mezquita de Córdoba” sota la direcció de la profa. Beatriz Gavilán Ceballos (publicada amb el títol “Estudio de la decoración arquitectónica romana y análisis del reaprovechamiento de material en la Mezquita Aljama de Córdoba”, Còrdova, 2010). Obtingué una beca postdoctoral a la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla (2004-2006), per continuar la seva formació a l’Archäologisches Institut de la Universitat de Colònia (Alemanya) amb una beca  del Ministerio de Educación y Ciencia (2006-2008). Retornat a Espanya, aconseguí un ajut de la Fundación Yuste a l’Instituto de Arqueología de Mérida (2008-2009). L’any 2009 es va incorporar amb un contracte postdoctoral a la UAB, on ha acabat essent Professor Agregat en Història de l’Art Antic, dins del Departament d’Art i Musicologia.

Especialista en art romà, compta amb nombroses publicacions sobre aquest àmbit. L’Antonio Peña era també professor ad honorem de la URV i membre del grup de recerca (2017 SGR 00970) “Mirades sobre la Mediterrània a l'antiguitat. D'Orient a Occident, de la Protohistòria a l'Antiguitat Tardana. Grup interinstitucional en arqueologia clàssica”. Ha estat també membre de l’Equip de Recerca d’Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA) de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Més enllà de les seves aportacions científiques, sempre serà recordat per les seves grans qualitat humanes. Descansa en pau.

Correu electrònic  Departament d'Art i de Musicologia
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament d'Art i de Musicologia
Edifici B Facultat de Filosofia i Lletres
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 70
FAX +34 93 581 20 01
d.art@uab.cat
 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona