Jornada Internacional Global Middle Ages
Imatge Paleochora Grecia 09.02.2017 Formació  -  El proper divendres 28 d'abril es celebrà la I Jornada Internacional Magistri Mediterranei, amb el títol "Global Middle Ages: hibridación artística e intercambio en el Mediterráneo medieval".L'acte tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres i està organitzat pel Departament d'Art i de Musicologia amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Lletres i la Sociedad Española de Bizantinística.


La caiguda de Jerusalem en 1187 i la pèrdua d’Atenes pels catalans en 1388 marquen dos segles convulsos de moviment i expansió dels diferents estats llatins del Mediterrani que propiciaren com mai la mobilitat i transferència artística entre llatins, grecs, musulmans i cristians orientals. Tant la “protecció” i la peregrinació als Llocs Sants com la creació de noves rutes d’expansió militar i comercial portaren la Corona Catalano-Aragonesa a ciutats com Venècia, Pisa o Gènova, a afavorir diferents processos d’apropiació del sagrat, a l’adquisició de botins de guerra, o a l’intercanvi de regals de significació político-dinàstica o diplomàtica.

Es tracta d’un intercanvi que va en dues direccions, i que propicià interesants processos d’aculturació i introjecció artística fins ara no suficientment explorats per la historiografia i que han de ser entesos dins del paradigma d’una Global Middle Ages.

DIRECCIÓ CIENTÍFICA
Manuel Castiñeiras

COORDINACIÓ
Carles Sánchez

Organitza:
Projecte de recerca Movilidad y transferencia artística en el Mediterráneo medieval (1187-1388): artistas, objetos y modelos. MAGISTRI MEDITERRANEI (MICINN HAR2015-63883-P) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Més informació
Programa de la Jornada Internacional
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament d'Art i de Musicologia
Edifici B Facultat de Filosofia i Lletres
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 70
FAX +34 93 581 20 01
d.art@uab.cat
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona