El Departament participa en la calibració de sensors en el marc del Projecte Prometeo
19.04.2022  - 

El sensors calibrats al DEQBA van ser posteriorment utilitzats en una crema intencionada realitzada a l’entorn de les Guilleries i que va ser el primer test de camp per verificar la viabilitat de Prometeo.


El projecte Prometeo, guanyador de la segona edició del Call for Code de IBM, té com a objectiu el desenvolupament i validació d’un petit dispositiu portàtil equipat amb sensors de temperatura, humitat, monòxid de carboni i diòxid de nitrogen i amb capacitat de transmissió de dades. Aquest dispositiu acoblat a l’equipament d’un bomber hauria de permetre enviar dades a una central de la qualitat de l’aire que envolta els bombers en temps real i avisar al mateix bomber a través d’un dispositiu mòbil com el telèfon i un rellotge de pulsera del risc al que està exposat.

El projecte Prometeo s’emmarca en una col·laboració internacional de diferents entitats que persegueixen el desenvolupament de codi lliure i projectes col·laboratius de forma desinteressada. El DEQBA va posar a disposició del projecte els seus laboratoris juntament amb el coneixement del grup de recerca GENOCOV en la utilització de sensors de gasos per a realitzar la calibració dels sensors de CO i NO2. Aquesta calibració es realitza en un entorn sota condicions perfectament controlades en que els sensors s’exposen a una concentració de gas coneguda que permet correlacionar la resposta del sensor en funció de la concentració de gas. El sensors calibrats al DEQBA van ser posteriorment utilitzats en una crema intencionada realitzada a l’entorn de les Guilleries i que va ser el primer test de camp per verificar la viabilitat de Prometeo.

 

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Actualitat UAB
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
UAB Divulga
Revista de divulgació científica de l'Autònoma
Departament d'Enginyeria Química
Escola d'Enginyeria. Edifici Q
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 10 18
d.eng.quimica.biologica.ambiental@uab.cat
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona