El Col·loqui del Departament de Matemàtiques, desembre 2019
Colloqui 18.11.2019 Divulgació  -  El dimecres 4 de desembre tindrà lloc el Col·loqui del Departament de Matemàtiques titulat: Així doncs, m’haig de vacunar o no?, a càrrec de Joan Saldaña (Universitat de Girona).


Vacunar-se o no d’una determinada malaltia infecciosa es pot pensar com una decisió estratègica que depèn de l’aparició de nous casos (taxa d’incidència) en la població, del percentatge d’individus vacunats, d’experiències anteriors que hàgim tingut, dels prejudicis o, simplement, del que han fet persones properes a nosaltres.

En aquesta xerrada, a partir de models senzills de propagació d’epidèmies i de conceptes bàsics de teoria de jocs, veurem com la resposta a la pregunta depèn de si adoptem el punt de vista del benefici individual o el del benefici col·lectiu. Aquest fet correspon al que s’ha anomenat “el dilema de la vacunació" i que, en Economia, tindria el seu equivalent en “la tragèdia dels comunals” (the tragedy of the commons), entenent per “comunal” qualsevol recurs o bé comú compartit sense un ús reglamentat.

 
Més informació
Cartell Colloqui Desembre 2019
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2020 Universitat Autònoma de Barcelona