Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Universitats catalanes s'uneixen per trobar solucions a reptes d'innovació empresarials

Open nnovation Forum

En el marc de la Barcelona Industry Week, diferents universitats catalanes han organitzat el 5 d'octubre a Fira Barcelona l'Open Innovation Forum. Aquesta iniciativa ha aglutinat més de 150 participants, entre investigadors i empreses, com Chiesi, Almirall, AC Marca, Carinsa, Casa Ametller o Carburos Metálicos.

05/10/2017

La Universitat de Barcelona -a través de la Fundació Bosch i Gimpera-, la Universitat Autònoma de Barcelona -a través del Parc de Recerca UAB-, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’IQS Tech Factory, ACCIÓ i Expoquimia-World Chemical Summit uneixen esforços per proposar conjuntament solucions innovadores a problemes socials i empresarials. 
 
Aquest ha estat l’objectiu de l'Open Innovation Forum, una trobada d'innovació que se celebra avui a la Fira de Barcelona en el marc de la Barcelona Industry Week, i que obre  la capacitat investigadora de les universitats a les empreses catalanes. La jornada ha donat l’oportunitat a empreses a llançar els seus reptes tecnològics i els grups de recerca han treballat per proposar solucions innovadores als problemes plantejats. Mitjançant una agenda d’entrevistes pre-concertades, les empreses i investigadors s’han reunit per explorar com desenvolupar i tirar endavant les innovacions.
 
Segons Javier Lafuente, director del Parc de Recerca UAB, “l'objectiu de l’Open  Innovation  Forum és millorar la competitivitat del teixit empresarial català i el creixement econòmic des de la innovació i la investigació aplicada. És una oportunitat per posar a l’abast de les empreses tot el nostre potencial en recerca”.
 
Aquesta primera edició de l’Open Innovation Forum ha estat enfocada a quatre sectors: salut, alimentació, química i energia. Més de 40 empreses d’aquests àmbits han llançat les seves necessitats d’innovació, basades tant en el desenvolupament de nous productes o serveis, millores de processos o prototips. Hi han participat tant petites i mitjanes empreses com grans companyies, com Chiesi, Almirall, AC Marca, Carinsa, Casa Ametller o Carburos Metálicos.
 
Entre els 70 reptes plantejats es troba el desenvolupament d’eines de geocalització per a productes farmacèutics, noves tècniques d'encapsulació d'aromes, fragàncies i bioactius, materials d’impressió 3D, noves molècules per al sector cosmètic, o eines per preveure el cost elèctric de mercat.
 
Durant la trobada, que aglutinarà durant tot el dia d’avui més de 150 participants, es duran a terme aproximadament 200 reunions entre les empreses i els investigadors. Oriol Pascual, director d’IQS Tech Factory apunta: “És una oportunitat única per connectar l’excel·lència científica del nostre país amb el teixit empresarial, industrial i transformador. Aquesta iniciativa permet crear valor, oportunitats de negoci i competitivitat.”
 
Per a Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ, “l’Open Innovation Forum ha creat un escenari pioner en què universitats i centres de recerca han ofert el seu coneixement a les empreses, compartint esforços per poder donar una resposta òptima als reptes i inquietuds reals del nostre teixit empresarial. Sense dubte, crear aquests ponts és i serà determinant per multiplicar la innovació a les empreses, que en definitiva és sinònim de competitivitat”.

Així ho ha recolzat el grup Chiesi España, que destaca que per a empreses com ella, enfocats a la investigació i el desenvolupament de solucions farmacèutiques innovadores, aquest tipus de trobades són molt importants perquè els ofereixen l'oportunitat d'unir forces amb investigadors de primer nivell.

Més informació: Fotografies

 

Notícies relacionades

Totes les notícies