Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Sequentia llança la plataforma d'anàlisi metagenòmica Gaia 2.0

Gaia 2.0

L'empresa Sequentia Biotech, ubicada al Parc de Recerca UAB, acaba de llançar al mercat l'última versió de Gaia, el primer Software as a Service (SaaS) intuïtiu de metagenòmica que permet comparar mostres a temps real a tots els nivells taxonòmics.

07/02/2018

Gaia és una plataforma online capaç de gestionar i analitzar dades metagenòmiques de qualsevol comunitat microbiana (bacteris i arqueus, virus i eucariotes) generats per les tecnologies de nova seqüenciació (Next Generation Sequencing, NGS) aplicades a la genètica humana, animal i vegetal.
 
Sequentia Biotech ha desenvolupat aquesta eina per donar resposta a un dels grans reptes de la bioinformàtica en la metagenòmica: analitzar la ingent quantitat de dades resultant de la barreja de genomes de centenars de microorganismes presents en una mostra, pertanyents a diferents espècies, que interactuen entre si perquè l'ecosistema se sustenti.
 
La nova versió de Gaia és capaç d'obtenir, en només uns minuts, una visió completa i detallada del microbioma de diferents ambients procedents del cos humà, (estómac, boca, pell, etc.), animals, residus orgànics, agricultura, i medi ambient (terra, aigua, etc.). A més, permet fer una anàlisi comparativa entre mostres en temps real, que es coneix com a metagenòmica comparativa, de manera que es poden observar presències/absències o augments/disminucions estadísticament rellevants entre mostres provinents de diferents condicions o procedències.
 
"A diferència de la majoria de sistemes bioinformàtics actuals, que només treballen amb procariotes, Gaia treballa a nivell de qualsevol organisme (eucariotes, procariotes i virus). A més, permet identificar més espècies correctament, ja que és més precisa i sensible", explica Walter Sanseverino, cofundador i CEO de l'empresa.
 
L'eina compta amb una interfície gràfica i intuïtiva i no requereix formació especialitzada per al seu ús, així que qualsevol investigador que no sigui expert en bioinformàtica la pot utilitzar i avaluar fàcilment l'anàlisi dels resultats obtinguts.

Més informació: Gaia 2.0

 

Notícies relacionades

Totes les notícies