Error: manca enllaç de capçalera a la plana

El projecte SensSolution guanya el concurs Ecoemprenedor XXI

SensSolution
El projecte SensSolution, sorgit del programa Generació d'Idees del Parc de Recerca UAB, ha estat el guanyador de la 5a edició del concurs, que pretén fomentar la creació d'empreses de l'àmbit de les tecnologies netes.

16/10/2015

El passat dijous 15 d'octubre es van lliurar els tres premis del concurs EcoEmprenedorXXI, una iniciativa conjunta de La Caixa, Barcelona Activa i KIC InnoEnergy per promoure la creació d'empreses innovadores i amb alt potencial de creixement en l'àmbit de les energies renovables a Espanya.

Amb un premi de 15.000 euros, el projecte guanyador ha estat SensSolution, una plataforma de sensors per a la monitorització a temps real del tractament d'aigües. Aquest sistema, finalista a la tercera edició del Programa Generació d'Idees del Parc de Recerca UAB, analitza els paràmetres fisicoquímics i bacteriològics de les aigües i permet la prevenció de l'augment de càrregues contaminants (bacteris, protozous, pH, fosfats) com la legionella pneumophilia activa .

Es tracta d'una plataforma IOT, autosostenible energèticament i de baix cost, amb capacitat per recollir dades a temps real de més de 20 sensors diferents i transmetre'ls via Internet a un sistema de processament Big Data. La recollida, anàlisi i avaluació d'aquest informació permet a SensSolution avisar al client en cas de tendències negatives o contaminacions puntuals en les aigües, així com desenvolupar una previsió.