Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La UAB, primera universitat de l'Estat en sol·licituds de patents europees

patents 2017

Segons l'informe anual de l'Oficina Europea de Patents, la UAB manté el lideratge -per tercer any consecutiu- de les universitats espanyoles en sol·licituds de patents, amb un total de 26 sol·licituds de patents europees.

09/03/2018

La UAB continua liderant el rànquing d’universitats en peticions de patents a l’Estat espanyol. Així ho indica l’últim informe de l’Oficina Europea de Patents (EPO, segons les seves sigles en anglès), en què presenta el balanç de patents europees del 2017.
 
En concret, el 2017 l'Oficina de Valorització i Patents de la UAB va presentar 26 sol·licituds de patents a Europa i, addicionalment, 39 espanyoles, extensions internacionals i altres derivades. Així, el nombre total de patents registrades ha estat de 65.
 
Pel que fa a la transferència d’aquestes patents a l’entorn socioeconòmic, l’any passat la UAB va signar 5 acords de llicència amb diferents empreses.
 
Les peticions de patents catalanes creixen un 15,7% respecte al 2016
En total, les empreses i laboratoris de Catalunya van fer l’any passat 633 sol·licituds de patents, la xifra més alta de tot l’Estat espanyol. Madrid, segon en el rànquing, va presentar 326 sol·licituds, un 19,3% del total, mentre que en tercera posició hi ha el País Basc, amb 212 (un 12,6%).
 
El rànquing l’encapçala Laboratoris Esteve, la UAB i Seat, amb 26, 26 i 11, respectivament. Pràcticament, la majoria de les sol·licituds venen de la província de Barcelona (565), seguida de Tarragona (30), Lleida (19) i Girona (19).
 
El nombre de patents al conjunt de l’Estat va créixer un 7,4% el 2017 respecte a l’any anterior, registrant el major creixement en sol·licitud de patent europea en cinc anys. Entre els majors sol·licitants a l’EPO des d’Espanya hi ha centres d’investigació públics i privats. Ocupen els primers llocs el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (43), seguit de la Fundación Tecnalia Research&Innovation (27).

 

Notícies relacionades

La UAB, escollida per l'ESA per dur a terme un projecte sobre smart cities

La UAB, escollida per l’ESA per dur a terme un projecte sobre smart cities

El grup de recerca Signal Processing for Communications and Navigation participa en el projecte HANSEL, seleccionat per l’Agència Espacial Europea per analitzar com les tecnologies de posicionament i navegació contribuiran a crear ciutats intel·ligents i sostenibles. Crearà un banc de proves per aplicar al campus, dins l'Smart Campus Living Lab. Llegir més

Totes les notícies