Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La ‘app’ Planttes alerta del risc d’al·lèrgia als diferents carrers de les ciutats

App Plantes

El Punt d’Informació Aerobiològica (PIA), en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador de la UAB, han posat en marxa l'aplicació per a dispositius mòbils Planttes, com a eina de ciència ciutadana.

01/03/2018

L’objectiu de l’'app' Planttes és engrescar els ciutadans a que col·laborin en la configuració del mapa de les possibles al·lèrgies als carrers de les nostres ciutats i pobles. Es troba a disposició dels usuaris a GooglePlay a través del sistema Android. El projecte per al seu desenvolupament va comptar amb el Premi de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya de l’any 2017.

L’aplicació Planttes mostra als usuaris imatges de les diferents plantes al·lergògenes més importants, i els ofereix informació de com són les seves flors i els seus fruits. El sistema permet a l’usuari assenyalar en el mapa el punt on es troba (geolocalització), quina planta està veient, i si aquesta es troba sense flor, en fase de formació de flor, si té la flor oberta o si ja té fruit.

Aquesta informació pot ser visualitzada per la resta d’usuaris i els pot ajudar a decidir les rutes  més recomanables a seguir en l’entorn urbà per tal d’evitar al màxim la proximitat a aquells llocs on es troba amb la flor oberta la planta que li causa al·lèrgia. Es tracta d’una informació dinàmica, que canvia dia a dia, de la mateixa manera que ho fan les plantes.
Els impulsors esperen que la iniciativa pugui ser de d’interès del públic en general, i també que esdevingui una eina de treball per a escoles, centres cívics i entitats i que aquestes col·laborin i promoguin el seu ús continuat, de manera que amb la col·laboració ciutadana s’aconsegueixi tenir informació en viu de com se succeeixen i progressen les floracions de plantes amb capacitat de desencadenar al·lèrgies en els nostres carrers i places.

La informació és complementària a la que ofereix el PIA (http://lap.uab.cat/aerobiologia/ca/forecast/catalunya), a una escala més detallada i de molta utilitat pels al·lèrgics. El PIA és un projecte creat per l’ICTA-UAB i el Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB (BABVE).

Enllaç a l’aplicació a Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thigis.planttes

 

Notícies relacionades

Totes les notícies