Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Investigadors de l'ICMAB guanyen el tercer premi del Cleantech Camp 2016

cleantech_2016

Trasnobattery, un projecte desenvolupat per investigadors de l’Institut de Ciències de Materials de Barcelona (ICMAB), ha guanyat el tercer premi del Cleantech Camp 2016

28/09/2016

KIC InnoEnery, Barcelona Activa i Caixa Capital Risc han estat els organitzadors d’aquesta primera edició del Cleantech Camp, un programa d’acceleració de projectes emprenedors vinculats a l’àmbit de les energies netes i les ciutats sostenibles.

Durant el programa s’han impartit sessions formatives de direcció empresarial i coneixements específics del sector per poder elaborar un pla d’empresa i validar la viabilitat de la idea de negoci. A més, s’han realitzat tallers d’habilitats i competències emprenedores, així com activitats per treballar el model de negoci amb experts i validar la idea amb el client final.

Amb un premi de 15.000 euros, el primer premi ha estat per l’empresa TRC, que ha desenvolupat una solució ambientalment sostenible pel sector eòlic i aeronàutic mitjançant el reciclatge i la reutilització de fibres de vidre i carboni.

El segon premi l’ha guanyat el projecte Arrecife Energy Systems, una turbina capaç d’aprofitar l’energia de les ones i transformar-la en electricitat.

Finalment, amb un premi de 3000 euros, el tercer premi ha estat per Trasnobattery, un projecte desenvolupat per investigadors de l’Institut de Materials de Barcelona (ICMAB). El projecte, encapçalat per Bernhard Dörling, Mariano Campoy i Andrés Gómez, consisteix en el desenvolupament de generadors termoelèctrics capaços de transformar el calor residual en energia per alimentar sensors autònoms tant de l'Internet of Things com del sector mediambiental o mèdic.

Trasnobattery sorgeix de l’Engega!, un programa formatiu del Parc de Recerca UAB, KIC InnoEnergy i el Fondo Repsol Emprendedores que pretén ajudar als investigadors del campus de la UAB a buscar noves aplicacions de les seves tecnologies per al sector de l’eficiència energètica, en forma de solucions de mercat.