Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Inèdit Innovació renova la seva vinculació com a spin-off de la UAB

Inèdit Innovació renova la seva vinculació com a spin-off de la UAB

Inèdit ha signat un acord de transferència amb la Universitat Autònoma de Barcelona per a l'explotació comercial de l'edTOOL®, una pràctica eina online per a l'ecodisseny de productes i serveis.

31/03/2016

Inèdit Innovació va néixer el 2009 com a empresa derivada del grup de recerca Sostenipra, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'empresa, que està dedicada a la recerca aplicada en el camp de la sostenibilitat i la prevenció ambiental, aposta per l'ecoinnovació com a resposta intel·ligent als reptes ambientals i com una estratègia que ajuda a optimitzar l'ús dels recursos al llarg del cicle de vida dels productes, processos i serveis.

Recentment, Inèdit ha signat un acord de transferència amb la UAB per tal de crear un vincle més fort amb la Universitat i esdevenir-ne una spin-off reglamentària. L'acord es basa en un intercanvi de know-how per a l'explotació comercial de l'edTOOL®, una eina online per a l'ecodisseny de productes i serveis.

L'eina ha estat desenvolupada pel grup de recerca Sostenipra juntament amb Inèdit. edTOOL pretén ajudar a les empreses a millorar la sostenibilitat dels seus productes, tenint en compte el seu cicle de vida complet. El programa guia a les empreses en la definició del projecte i objectius, fa l’anàlisi ambiental i les ajuda a seleccionar l'estratègia d'ecodisseny a seguir.

L'acord fa possible mantenir la vinculació amb la Universitat i per tant, facilita que Inèdit segueixi desenvolupant eines d’alt valor afegit per facilitar la incorporació de l'ecodisseny i la ecoinnovació a les empreses.

 

Notícies relacionades

underPRESSURE

Tecnologia UHPH per produir aliments reduïts en greix

Ypsicon, empresa de base tecnològica de la UAB, participa al projecte europeu underPRESSURE, que desenvoluparà una solució tecnològica basada en la seva tecnologia UHPH patentada per produir aliments amb menor contingut de greix i menys additius.

Totes les notícies