Error: manca enllaç de capçalera a la plana

El Parc de Recerca UAB reuneix investigadors i empreses en un nou laboratori d’idees

L’aplicació de les TIC al sector primari és la nova temàtica que centra el laboratori d’idees que ha posat en marxa el Parc. El passat dilluns 23 de febrer es va realitzar la primera sessió, que va reunir una desena d’investigadors de diferents centres del Campus UAB.

24/02/2015

El Parc de Recerca UAB ha posat en marxa un nou laboratori d’idees centrat en solucions TIC aplicades al sector agroalimentari, que pretén reunir empreses i investigadors perquè defineixin problemàtiques, necessitats i oportunitats del sector i acabin definint projectes d’R+D+I que generin col·laboracions per fer front a aquest reptes.

Aquest laboratori comprèn la realització de 3 tallers de co-creació on participen els diferents agents, tant a empreses que formen part de la cadena de valor del sector productiu ramader i agrícola, com proveïdors de solucions TIC, investigadors de l’Esfera UAB, com agents de l’administració pública o consumidors finals.  

El passat dilluns 23 de febrer va tenir lloc la primera sessió, que va reunir una desena d’investigadors de la Facultat de Veterinària de la UAB, l’Escola d’Enginyeria, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Tots ells van treballar en diferents grups per treballar en innovacions, solucions i aplicacions que es realitzen en el marc de les TIC i que són aplicables al sector agroalimentari. La propera sessió, a la qual també participaran empreses, es celebrarà el proper 16 de març, de 9:30 a 12.30.

El Parc de Recerca UAB ha organitzat diferents laboratoris d’idees en anys anteriors, ja que és una eina innovadora de generació de projectes i solucions a reptes empresarials. El 2013 es va centrar en trobar solucions per a l’envelliment i el 2014, en innovació de productes alimentaris. Aquests laboratoris van aconseguir reunir a empreses, investigadors, consumidors i usuaris finals de tota la cadena de valor donant lloc a projectes col·laboratius que continuen en marxa a dia d’avui. 

Més informació