Error: manca enllaç de capçalera a la plana

El CED, qualificat com a centre d'excel.lència

EdificiCED

El CED, situat al campus de Bellaterra, que fou fundat l'any 1984, ha estat considerat com a centre d'excel.lència, d'acord amb l'avaluació dels experts internacionals.

04/10/2017

La Comissió d’Avaluació, formada per experts externs de reconeguda qualificació internacional, ha atorgat al Centre d'Estudis Demogràfics la màxima qualificació, una “A”, valorant-lo com a centre d’excel·lència i situant-lo internacionalment entre els millors en demografia.

La Institució CERCA ha coordinat l’avaluació del CED, amb l’objectiu d’analitzar el compliment de la seva missió al llarg del trienni 2014-2016. L’avaluació s’ha realitzat d’acord amb els estàndards i criteris d’excel·lència internacionals, valorant aspectes com la qualitat de la producció científica a escala internacional, els programes científics desenvolupats, l’estructura de gestió, la visió de futur del centre, entre altres.

L'avaluació periòdica de l'activitat i el funcionament de tot sistema és un mecanisme essencial per a la definició i l'aplicació de polítiques basades en la planificació estratègica.

El Centre d’Estudis Demogràfics (CED), situat al campus de Bellaterra, fou fundat l’any 1984, amb una triple missió: promoure la recerca bàsica i aplicada; la docència en demografia en dues vessants: cursos específics de formació i un tercer cicle acadèmic; i la difusió del coneixement de la població de Catalunya a través de publicacions, seminaris i conferències.

El CED és una entitat púbica amb personalitat juríca pròpia. Té un Consell de Govern, format per representants de la Generalitat de Catalunya i de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com un Consell Científic Assessor (òrgans de govern). Albert Esteve és el seu director des de l’any 2015. Anteriorment , la direcció va estar a càrrec de l'Anna Cabré, que va impulsar la creació i el creixement de la institució fins a situar el CED entre els cinc primers centres de recerca en demografia europeus; avui n'és directora honorària.


 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies