Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Ability Pharmaceuticals inicia un assaig clínic fase 2 amb el fàrmac ABTL0812

Ability Pharmaceuticals inicia un assaig clínic fase 2 amb el fàrmac ABTL0812

L'estudi, que es realitzarà amb pacients  amb càncer d'endometri o escamós de pulmó, es durà a terme principalment al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia i a l'Institut Català d'Oncologia. ABTL0812 s'administrarà en combinació amb la quimioteràpia paclitaxel i carboplatí en pacients.

22/11/2016

L'empresa biofarmacèutica catalana Ability Pharmaceuticals, adherida al Parc de Recerca UAB, ha anunciat l'inici del seu primer assaig clínic de fase 2 amb la nova molècula contra el càncer ABTL0812. L'objectiu de l'estudi és avaluar la seva eficàcia i seguretat en combinació amb la quimioteràpia paclitaxel i carboplatí en 80 pacients amb càncer d'endometri avançat o càncer escamós de pulmó com a teràpia de primera línia.

L'estudi es durà a terme a l’Estat espanyol i França amb la Dra. Ana Oaknin del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) com a investigadora principal per al càncer d'endometri i el Dr. Ernest Nadal de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) com a investigador principal per al càncer de pulmó. El Dr. Jordi Rodon (també del VHIO) és el coordinador de l'estudi.

El Dr. Carles Domènech, Conseller Director General i cofundador d'AbilityPharma, ha declarat: "Estem molt contents d'haver arribat a aquest punt clau del desenvolupament del fàrmac. Afrontem amb entusiasme la prova de concepte clínica d'un nou producte pel tractament de pacients amb càncer, especialment com a primera línia d'elecció en el càncer de pulmó de cèl·lules escamoses i el càncer d'endometri, ambdós amb clares necessitats mèdiques no cobertes". "ABTL0812 ha demostrat ser un compost molt segur en pacients durant la fase 1b amb signes d'eficàcia clínica i una elevada activitat sobre els biomarcadors", ha dit el Dr. José Alfón, Vicepresident de Recerca i Desenvolupament d’AbilityPharma. "A més, l'alta eficàcia i seguretat observats en combinació en models preclínics ens fan esperar bons resultats en aquest assaig de fase 2".


 

Notícies relacionades

Rosendo Garganta Devicare

Successful Ventures inverteix a Devicare

L’empresa Devicare, ubicada al Parc de Recerca UAB, destinarà la inversió a la internacionalització de Lit-Control®, una família de productes per a l'autocontrol i prevenció de malalties cròniques urinàries.

Totes les notícies