Reconeixement per al futur edifici de l'ICTA i de l'ICP
Edifici de l'ICTA i de l'ICP 24.01.2012 Institucional  -  El futur edifici que acollirà l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i part de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha estat reconegut per Plataforma Arquitectura, el principal web de debat sobre arquitectura de parla hispana i un dels més visitats del món, com un dels millors projectes arquitectònics del 2011.

La futura seu de l’ICTA i de l’ICP ha estat desenvolupada per els estudis H Arquitectes i dataAE, que van guanyar el primer premi en el concurs que es va celebrar a mitjans del 2011 amb el projecte “Adaptable”. L’edifici, amb una superfície de 7,500 metres quadrats, s’ubicarà al costat de l’edifici Eureka, enfront de l’Autopista A-7, i constituirà un referent d’arquitectura sostenible.

L’edifici va se concebut per assolir el màxim grau d’eficiència energètica, amb una façana exterior que funcionés com un hivernacle i regulés les condicions climàtiques. Els arquitectes van dissenyar una infraestructura gairebé cúbica, totalment reversible, desmontable i flexible als canvis d’ús, amb una façana semitransparent -amb tecnologia d’hivernacle-, i vegetació a l’interior.

La coberta de l’edifici acollirà la zona d’experimentació agrícola, amb estructures d’hivernacle i pèrgoles. L’interior estarà distribuït en mòduls desmuntables, tancats i climatitzables. Hi haurà també quatre patis petits, coberts i sense façanes interiors, el que permetrà il·luminar els espais de treball i regular de manera senzilla però molt eficient les condicions ambientals interiors de tot l’edifici.

Imatge: H Arquitectes + dataAE
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona