Juristes de tota la regió mediterrània es troben a la UAB
29.09.2011 Formació  -  Del 4 al 7 d'octubre, la Facultat de Dret acollirà les terceres jornades anuals de l'École doctorale des juristes méditerranéens, que aplega professors i investigadors de l'àmbit del dret de diferents països de les dues ribes de la Mediterrània.

La trobada servirà per tractar temes jurídics d'interès comú i comentar les recerques i tesis doctorals en marxa. Aquesta iniciativa permet als doctorands establir contacte amb acadèmics d'altres països i adquirir noves perspectives de treball. Hi participaran professors i investigadors d'Algèria, Egipte, Espanya, França, Grècia, Líban, Marroc i Síria.

L'objectiu és crear una xarxa mediterrània de juristes formada per professors i estudiants de doctorat que mantinguin una col·laboració estable. Es vol afavorir especialment la realització de recerques conjuntes i la mobilitat d'estudiants.

Les jornades començaran el proper dimarts, 4 d'octubre, a les 11 h, a la sala d'actes de la Facultat de Dret. Pronunciaran unes paraules de benvinguda la directora de l'Institut Universitari d'Estudis Europeus de la UAB, Blanca Vilà; el degà de la Facultat, Josep Maria de Dios; i el director científic de l'Escola, Rostane Mehdi. A continuació, el professor de la Université de Bayonne Henry Labayle pronunciarà la conferència inaugural.

Al llarg de les jornades, les diferents sessions tractaran temes com el dret de família a les dues ribes mediterrànies, el dret de nacionalitat i estrangeria o el futur dels drets humans i la democràcia a la regió. La conferència de cloenda, que tindrà lloc el 7 d'octubre a les 11,30 h, serà impartida per Jordi Pedret, diputat al Congrés i membre de l'Assemblea Parlamentària Euromediterrània, i es titularà L'espace parlamentaire euroméditerranéen et la construction des démocraties: quel rôle pour l'avenir?. Per acabar, a les 12,30 h, la vicerectora de Relacions Internacionals de la UAB, Mercè Unzeta, intervindrà a la cloenda de les jornades.

Una iniciativa de l'IUEE

L'Institut Universitari d'Estudis Europeus de la UAB forma part del nucli dinamitzador d'aquesta iniciativa. L'Escola vol, en el futur, incorporar més universitats al seu projecte i marcar un punt de referència per a l'incipient espai mediterrani d'educació i recerca.

Més informació
Institut Universitari d'Estudis Europeus
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona