Jornada sobre els efectes de la crisi econòmica en els negocis d'origen immigrant
29.11.2012 Innovació docent  - 
El proper dilluns 3 de desembre es realitzarà a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres la 3ª Jornada Empresariat Ètnic i Crisi Econòmica. La jornada, organitzada pel Departament d'Antropologia Social i Cultural de la UAB i el Grup de Recerca en Antropologia Fonamental i Orientada (egolab-GRAFO), debatrà sobre les conclusions del projecte ITINERE, que estudia el perfil de l'empresariat ètnic a l'Estat espanyol.


El projecte, dut a terme entre els anys 2010 i 2012, ha estudiat les estratègies que han adoptat els emprenedors ètnics per fer front a la crisi, centrant-se en les xarxes personals i l'abast geogràfic d'aquestes. En l'estudi s'han fet 37 entrevistes a empresaris immigrants d'orígens molts diversos i se n'ha estudiat l'evolució de les seves xarxes de contactes personals en el context de la crisi econòmica. Paral•lel a aquest, el projecte també va treballar en l'enclavament ètnic de Lloret de Mar amb entrevistes a 22 persones d'origen indi, tant empresaris com treballadors. Curiosament, l'estudi reflexa que els negocis ètnics són més resistents a la crisi econòmica que no pas altres parts de la societat.

Les conclusions de l'estudi les presentaran els seus coordinadors, Hugo Valenzuela i José Luis Molina. La jornada també contarà amb la presència d'altres experts en aquest àmbit, com la Berta Güell, que parlarà sobre els negocis d'origen pakistanès al Raval, Joaquin Bertrán i Amélia Sáiz, que ho faran sobre les empreses xineses i Gary MacDonogh, que farà una aproximació a l'empresari ètnic de les Amèriques.

La jornada clourà amb una taula rodona i un taller per explicar l'ús del programa EgoNet, que permet als emprenedors fer un autodiagnòstic de la seva xarxa personal a través d'Internet.
Més informació
3a Jornada Empresariat Ètnic i Crisi Econòmica
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona