Llorenç Castelló dirigeix l'Escolania de Montserrat
28.01.2014 Centres docents  -  Llorenç Castelló, professor del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UAB, ha estat escollit com a director de l'Escolania de Montserrat, càrrec que ocuparà a partir del curs vinent.

La seva trajectòria musical i professional l'han portat a centrar-se en la direcció coral i l'ensenyament a escoles de música. Durant el curs actual, compagina la tasca de subdirector de l'Escolania amb la docència al Grau de Musicologia de la UAB.

Castelló va començar els seus estudis musicals a la pròpia Escolania de Montserrat i és membre de la Capella de Música de Montserrat des dels seus inicis. Va finalitzar els estudis superiors de llenguatge musical i el professional de composició i instrumentació amb Víctor Estapé al Conservatori del Liceu. Va estudiar piano amb Anna Maria Cabrera i cant amb Xavier Torra. Va realitzar també diferents cursos de direcció coral i d'orquestra amb Pep Prats, Elisenda Carrasco i Manel Valdivieso, entre d'altres.

Va dirigir la coral infantil Rosada de Barcelona i el grup vocal Dríade de Terrassa. Va participar a les òperes L'Holandès Errant de Richard Wagner (temporada 1993-1094) i Billy Budd de Benjamin Britten (2000-2001) com a reforç del cor del Gran Teatre del Liceu. Va col·laborar com a reforç, també, amb el Cor de Cambra del Palau de la Música en la interpretació del Rèquiem de Verdi a A Coruña (2001).

És component del grup a cappella "The Minstrels" des del seu inici, membre del grup-espectacle "Wimoweh: Els camins de la veu" del servei educatiu de l'Auditori de Barcelona, director de l'Orfeó de Sabadell i director del Cor Montserrat de Terrassa. Ha estat també professor a l'Escola Municipal de Música de Martorell. Com a nou director de l'Escolania de Montserrat, Castelló substitueix Bernat Vivancos, de qui ha estat el màxim col·laborador durant els últims anys.

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona