Teresa Freixes, nova membre del Consell de la Informació de Catalunya
20.11.2012 Innovació docent  -  La Catedràtica de Dret Constitucional de la UAB s'encarregarà de vetllar per l'ètica professional periodística al nostre país. Freixes, experta en drets fonamentals i igualtat de gènere, serà una dels consellers del Consell de la Informació de Catalunya, l'òrgan d'arbitratge encarregat de vetllar pel compliment del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya, creat l'any 1992.

Teresa Freixes té una experiència contrastada que ha estat clau per ser escollida com a membre del prestigiós Consell. Experta de la Comissió Europea, del Parlament Europeu i del Consell d'Europa, Freixes ha participat en la preparació del Tractat d'Amsterdam, la Carta dels drets fonamentals de la Unió Europea, la Constitució Europea i el Tractat de Lisboa. Així, la Senior Expert de l'Agència de Drets Fonamentals de la UE i del Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere i Catedràtica de Dret Constitucional i Catedràtica Jean Monnet at personam de la UAB, compartirà el deure de jutjar les transgressions de l'ètica periodística amb experts en diferents camps, des de juristes, fins a periodistes, professors d'ètica o sociòlegs. Entre els seus nous companys, en destaquen noms com Salvador Alsius, Mercè Ibarz i Magda Oranich.

El Consell de la Informació de Catalunya permet a qualsevol persona o entitat presentar una queixa si creu que ha estat víctima d'una informació lesiva i que no respecta l'ètica periodística per part d'un periodista o mitjà de comunicació. Un cop feta l'audiència de les diferents parts en conflicte, el Consell emet un acord que serà inclòs en els seus informes anuals. Al ser un òrgan d'autoregulació del sector, els seus dictàmens i recomanacions són de caràcter moral i no preveuen sancions.
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona