La UAB col·laborarà amb centres coreans en recerca biomèdica
International Medical Research Association 16.02.2011 Institucional  -  Del 17 al 19 de febrer, a Daegu (Corea del Sud), tindrà lloc la segona trobada de l'Associació Internacional de Recerca Mèdica (International Medical Research Association, IMRA), que aplega a la UAB i a vuit importants institucions de recerca coreanes. Aquesta trobada dóna continuïtat a la que va tenir lloc l'any passat al campus de la UAB i servirà per posar les bases a nous projectes de recerca conjunts i noves línies de col·laboració acadèmica al camp de la biomedicina i la nanotecnologia, pels quals la Universitat va rebre el reconeixement com a Campus d'Excel·lència Internacional. A més, afavorirà l'intercanvi d'investigadors i d'estudiants amb Corea del Sud, un país estratègic al projecte d'internacionalització de la UAB, que va obrir una oficina a Seül el 2009.

Al llarg d'una trentena de ponències, es parlarà tant del futur de l'IMRA com de qüestions referents a diverses facetes de la recerca biomèdica (la teràpia gènica, la nanotecnologia aplicada a la salut, la bioquímica, etc.) en el tractament de malalties degeneratives, com ara l'Alzheimer, o genètiques, com el càncer, entre altres.

La col·laboració futura es concretarà en l'implementació de nous projectes de recerca conjunts i en la "cotutela" de tesis doctorals. D'aquesta manera, s'incrementarà la mobilitat de personal investigador entre la UAB i els centres de Corea del Sud.

Per part de la UAB, hi participaran la vicerectora de Relacions Internacionals, Mercè Unzeta, i destacats investigadors de l'Institut de Neurociències, de l'Institut Català de Nanotecnologia, de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina, de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron i de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron.

L'IMRA donarà així un impuls al desenvolupament i la internacionalització de la recerca biomèdica i nanotecnològica a la UAB, dos camps que centren el projecte "Aposta pel coneixement i la innovació" pel qual la UAB va obtenir el reconeixement com a Campus d'Excel·lència Internacional.

Col·laboració acadèmica

A més de la col·laboració científica, l'IMRA impulsarà la col·laboració a nivell acadèmic, fomentant la creació de màsters conjunts que portaran estudiants coreans a la UAB i viceversa. Hi ha, per exemple, el projecte de crear un nou màster en medicina asiàtica per formar experts que puguin exercir aquesta disciplina a Europa de manera homologada.

D'aquesta manera, es crearan nous circuits d'intercanvi d'alumnes amb el país asiàtic. Aquest projecte, doncs, aprofundeix en l'aposta de la UAB per les relacions amb Corea del Sud, objectiu pel qual la Universitat va obrir una oficina a la ciutat de Seül que gestiona les relacions amb les institucions acadèmiques i de recerca coreanes. L'oficina de Seül ha estat directament implicada en l'organització de la trobada de l'IMRA.

Centres capdavanters de Corea del Sud

L'IMRA aplega a la UAB i a vuit importants institucions de recerca de Corea del Sud. Va ser creada el 2009 i permetrà a les institucions que en formen part col·laborar en la recerca d'alta tecnologia mèdica dins dels àmbits neurològic, biològic i regeneratiu. L'oficina de la UAB a Seül i el parc tecnològic Daegu-Gyeongbuk Free Economic Zone Authority coordinen l'activitat de l'IMRA.

Aquesta associació ha sorgit gràcies al fet que els centres coreans treballen en línies de recerca molt afins a les de l'activitat científica que es desenvolupa a la UAB als camps de la biomedicina i la nanotecnologia. A més, el govern coreà està apostant fermament pel desenvolupament d'aquests sectors.

Formen part de l'IMRA, a més de la UAB, la Daegu-Gyeongbuk Free Economic Zone Authority, la Catholic University of Daegu, el Daegu Gyeongbuk Institute of Science & Technology, la Daegu Haany University, la Keimyung University, la Kyungpook National University, la Pohang University of Science and Technology i la Yeungman University.

Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona