Vés al contingut principal

Paraules de record i homenatge pel professor Jaume Cruz

28 gen. 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Compartim les paraules d'uns dels companys del Jaume, en Lluís Capdevila, en Yago Ramis i en Miquel Torregrossa, que ens apropen a qui va ser en Jaume Cruz.

Jaume Cruz

Jaume, moltes gràcies per tot aquest llegat que perdurarà en el temps

Grades buides, focus apagats, aspersors a la gespa. Jaume Cruz, catedràtic emèrit de la Facultat, primer catedràtic en psicologia de l’esport i referent nacional i internacional ens ha deixat.

Gran aficionat al futbol, va fer de la seva passió una professió. Se’n va una gran persona, excel·lent company, amic de tothom i amb un sentit de la responsabilitat i una ètica admirables. En el terreny de joc ens ha deixat un llegat molt important pel Grup d’Estudis de  Psicologia de l’Esport, la Facultat de Psicologia i la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva, ha estat una carrera vinculada a l’esport, la psicologia i la UAB. Va formar part d’una de les primeres promocions d’estudiants de Psicologia a la UAB, va dissenyar i coordinar una de les primeres propostes formatives en psicologia de l’esport, va fer aportacions constants i reconegudes en recerca i, fa només un any va rebre un merescut homenatge multitudinari com a professor emèrit.

De ben segur que tant a ell com a nosaltres ens hagués agradat jugar una pròrroga o que el final del partit hagués estat distint, però tal com ell repetia sovint, val més centrar-se en com l’ha jugat que en quin ha estat el resultat.

Jaume, moltes gràcies per tot aquest llegat que perdurarà en el temps.

Podeu veure en aquest enllaç la conferència íntegra que va impartir Jaume Cruz en el marc del 30è Aniversari del Màster de Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física: 

Dins de