Error: manca enllaç de capçalera a la plana

El CVC-UAB presenta el seu cotxe autònom al Saló de l'Automòbil de Barcelona

cvc_cotxe
El cotxe, que incorpora un ordinador que fa funcions de conductor, ha estat desenvolupat pel grup de recerca ADAS del CVC-UAB, liderat pel professor de la Universitat Antonio López,  amb el suport de diverses institucions i empreses.

11/05/2015

El Centre de Visió per Computador ja disposa d’un cotxe elèctric preparat per a la conducció autònoma. Un ordinador instal·lat al portaequipatges del cotxe farà les funcions del conductor a partir de la percepció de l’entorn basada en tècniques de visió per computador.

El cotxe ha estat desenvolupat pel grup de recerca ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) del Centre de Recerca català CVC (adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona) amb el suport de la Institució CERCA de la Generalitat de Catalunya, la participació del Centre Tecnològic Avançat ASCAMM (ara integrat en la recent creada EURECAT), i la col·laboració de les empreses ENISOLA i Tecnoferraris.

Tot i que el cotxe ha estat preparat garantint la màxima seguretat en tots els experiment mitjançant un entorn de simulació per realitzar proves, ajustos i demostracions, el passat 25 d’abril el cotxe autònom ja es va posar a prova davant de vianants a la festa de la ciència i la tecnologia del festival NOVUM 2015.

El dijous 14 de maig el líder del Grup de Recerca ADAS, Antonio López, professor del Departament de Ciències de la Computació de la Universitat, va presentar el cotxe al Saló Internacional de l’Automòbil a Fira Montjuic, amb la ponència titulada "ACDC: Automated and Cooperative Driving in the City" dins el marc del 8è Simpòsium en cotxes intel·ligents de la Societat de Tècnics de l’Automoció (STA). L’acte va comptar amb la presencia d’empreses i organismes del sector, participants en el sector d’Activitats i Jornades per a Professionals.