Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Set projectes de la UAB reben finançament de la convocatòria PANDÈMIES 2020

coronavirus

La convocatòria d’ajuts PANDÈMIES 2020 de la Generalitat per analitzar l’impacte de la COVID-19 ha seleccionat set projectes de la UAB per un import total de més d’1,5 milions d’euros.

25/03/2021

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, finançarà amb 7.149.550,82 euros un total de 32 projectes de recerca en diversos àmbits científics sobre els efectes de la pandèmia de Covid-19 a través de la convocatòria d’ajuts PANDÈMIES 2020, que s’hauran de desenvolupar en un termini màxim de 18 mesos.

La UAB rebrà un finançament total de 1.573.255€ per a set projectes: “A long-lasting anti-Covid-19 subcutaneous vaccine through a novel, industrially competitive and biologically safe nanomimetic concept (INVITA)”, “Municipis resilients a les pandèmies mitjançant el nexe de l'agricultura de proximitat, energia, aigua i residus. Del pilot al municipi”, “Inclusiva, sostenible, saludable i resilient. La mobilitat i la ciutat en l’escenari postpandèmia”, “Pandèmies i organització del treball: generar noves evidències per a la millora de les condicions de treball i vida”, “Estudi PSY-COVID: la recerca al servei de propostes d'impacte social en salut mental i en conductes de prevenció davant la pandèmia”, “Underpinning the intricate connections between abundance of endemic zoonotic viruses in bat populations and ecosystem degradation in Catalonia: building transdisciplinary framework to anticipate the emergence of future pandemics”, i “Real-Time Economic Policy Against a Pandemic When Government and Agents are Learning”.

El Govern va posar en marxa la tardor de l’any passat aquesta línia d’ajuts (“Replegar-se per créixer: l'impacte de les pandèmies en un món sense fronteres visibles”, PANDÈMIES 2020) per analitzar l'impacte de la Covid-19 i el concepte pandèmia en general a la societat catalana amb l’objectiu de contribuir a proposar mesures, models i línies d’actuació per ajudar a superar les conseqüències de la Covid-19 i per definir nous models preventius, d’anàlisi i tractament.

La convocatòria PANDÈMIES 2020 ha registrat un total de 185 propostes de projectes que han involucrat 3.162 investigadors i investigadores, 2.787 dels quals doctors. Aquestes sol·licituds han implicat fins a 652 grups de recerca consolidats (SGR) d’universitats i centres de recerca catalans, un 37% del total de 1.741 existents.

Les recerques seleccionades es distribueixen en un ampli ventall d'agents de recerca del sistema català de coneixement. Un total de 26 projectes han estat proposats per universitats, mentre que 6 han estat liderats per centres de recerca CERCA. Pel que fa a la distribució per gènere, 9 projectes finançats estan encapçalats per dones investigadores (28%) i 23 per homes investigadors (72%).

La convocatòria PANDÈMIES 2020 ha estat tramitada a través de l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) seguint un procés d’avaluació extern, d’acord amb els criteris establerts per les bases dels ajuts i seguint els procediments del reglament d’avaluació de l’agència.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar