Preguntes freqüents sobre mobilitat professional internacional

Preguntes freqüents

En el següent enllaç trobaràs informació sobre beques i programes de pràctiques, portals de cerca de pràctiques, estades en organismes internacionals, programes i beques de formació pràctica a l'estranger, programes per a lectorats i auxiliars de conversa i de voluntariat internacional.

En el següent enllaç trobaràs informació i recursos per trobar feina, agrupats per continents i classificats per països, i també, en funció de l’àrea de coneixement dels estudis que hagis cursat a la UAB, trobaràs portals especialitzats en feina per sectors professionals.

La UAB disposa del programa Erasmus+ pràctiques i del programa UAB Exchange Programme Traineeships, que permeten fer estades a Europa i arreu del món. En aquest enllaç trobaràs la convocatòria de beques.

Beques Eurodisea, per a joves entre 19 i 30 anys.
Beques ACCIO, per a titulats universitaris: pràctiques a les oficines exteriors de Catalunya.
Beques CANIGÓ, per a titulats universitaris, pràctiques en organitzacions internacionals.
Beques de suport a la promoció turística de l'Agència Catalana de Turisme per a titulats universitaris.

La Unió Europea convoca anualment diferents estades de pràctiques en els seus organismes i institucions. Trobaràs tota la informació en el Butlletí de pràctiques i en el Manual de pràctiques de les institucions europees.

L’EPSO (European Personnel Selection Office) és l’encarregada de difondre tots els processos selectius que s’hi convoquen. També pots consultar el Butlletí d’ofertes de feina a les institucions.

Et pot resultar útil el document “Recomanacions per cercar pràctiques o feina internacionals”.

A Europa tots els països tenim un model comú de CV, que és l’Europass; cada país, però, té els seus propis requisits en aquest tema. Et recomanem que consultis el web de Porta22 per conèixer l’extensa tipologia existent i també el portal Going Global, que ofereix informació sobre els costums de cada país en aquest tema. Acompanyant el CV sempre cal adjuntar una carta de presentació.

Sí, en el document “Portals mundials, de recerca i d’orientació per la carrera professional” trobaràs un conjunt de portals que ofereixen posicions acadèmiques.