Miquel Vilardell i Gabriel Masfurroll reflexionen sobre el sistema sanitari

Miquel Vilardell i Gabriel Masfurroll

Dues persones amb una àmplia experiència al sector sanitari, el doctor Miquel Vilardell i el president del Consell Social de la UAB Gabriel Masfurroll, dissertaran sobre el futur del sistema al VI Diàleg pel Coneixement UAB-Societat el proper 20 de març.

26/02/2018

El 20 de març, la sala de graus de l'Escola de Postgrau acollirà el VI Diàleg pel Coneixement UAB-Societat, titulat "Una mirada endavant del sistema sanitari". Tindrà lloc a les 12,30 h i hi intervindran Miquel Vilardell, catedràtic de medicina interna de la UAB i expresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i Gabriel Masfurroll, president del Grup Mi Tres Torres, expresident d'USP Hospitals i president del Consell Social de la UAB. L'acte està organitzat per la Direcció de l'Escola de Postgrau. Per assistir-hi, és necessari enviar un correu electrònic a l'adreça ep.direccio.actes@uab.cat.

Vilardell ha presidit les societats catalana i espanyola de medicina interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També ha coordinat el conegut com a "informe Vilardell" sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català. Actualment és president del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (CASOST) del Govern de la Generalitat. A la UAB, va ser degà de la Facultat de Medicina i vicerector de Relacions amb Institucions Sanitàries. És autor de l'obra autobiogràfica Confessions d'un metge (Plataforma Editorial). El 2015, va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement al conjunt del seu treball al sector mèdic, tant en l’aspecte assistencial, com en l’acadèmic i corporatiu.

Per la seva banda, Masfurroll té una dilatada trajectòria en el sector sanitari. Va ser el creador de la xarxa privada USP Hospitals, i va crear Wings 4 Business, una plataforma d'inversió i assessoria en sanitat. Ha treballat també a multinacionals del sector i és membre de l'American Hospital Association i de la International Hospital Federation. És, a més, l'impulsor de la Fundació Catalana de Síndrome de Down, presideix la Fundació Álex i forma part de la Fundació Ànima, del Projecte Aura i de la Fundació Laureus Espanya. Més enllà de l'àmbit sanitari, assessora empreses de diversos sectors, presideix Europe's 500 i és membre del Cercle d'Economia i del Consell Assessor de Foment del Treball, entre d'altres.

Sis edicions

Aquesta és el sisè Diàleg pel Coneixement UAB-Societat. A les edicions anteriors, van intervenir-hi Ángel Gabilondo i Manuel Pimentel, que van dissertar sobre el poder transformador de la paraula; Josep Borrell i Guillem López Casasnovas, que van versar sobre l'estat actual de l'economia; José Manuel Blecua i Luis Alberto Cuenca, que van analitzar la situació de la llengua i la literatura; Margarita Arboix i Maria Teresa Fernández de la Vega, que van tractar sobre el paper de la dona en el desenvolupament de l'Àfrica; i Cristina Narbona i Antón Costas, que van protagonitzar un debat sobre economia i ecologia.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies