La intervenció psicomotriu a la UAB s’entén com una eina que permet l’abordatge educatiu i preventiu en tot allò que fa referència al desenvolupament i aprenentatge de l'infant respectant la diversitat i l’entorn, especialment en les primeres edats de la vida.

L’etapa d’educació infantil i els primers cursos d’educació primària és on l’infant es manifesta des de la seva globalitat, i on els professionals que l’acompanyen en el seu creixement han de tenir una actuació basada en la mirada atenta, l’observació, l’escolta i l’acció.

L’equip humà que desenvolupa aquesta àrea a la Facultat de Ciències de l’Educació ha anat creixent i consolidant-se. Una mostra és la organització de les  10 edicions del Postgrau de Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys que ja s’han realitzat amb més de 30 participants a cadascuna d’elles, les VI Jornades de Reflexió: Psicomotricitat i escola amb entre 100 i 200 participants a cada edició i la coorganització del 5è Congrés Europeu de Psicomotricitat.

El proper curs està previst participar en el nou Màster Universitari de Recerca en Educació que inclou l'especialitat d'Art, Cos i Moviment. Serà el primer i actualment únic Màster oficial de recerca en tot l'Estat Espanyol i Amèrica Llatina que contempla formar a investigadors/es en Educació Psicomotriu.

 També s’ha impartit docència sobre motricitat infantil al Doctorat Interuniversitari Educació Física i Esport: didàctica i desenvolupament professional, a altres Postgraus, Màsters i Jornades de l’Estat Espanyol.


Portal de Col·laboració i Transferència del Coneixement en Ciències Socials i Humanitats de la UAB
Tesis en xarxa Les tesis doctorals de les universitats catalanes

 

UAB Divulga Revista de divulgació científica de l'Autònoma

 

Biblioteques de la UAB Web de les Biblioteques de la UAB

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal

Facultat de Ciències de l'Educació
Plaça del Coneixement
Despatx G6-158
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Telèfon: 935 811 679
Fax: 935 813 299

d.did.musical@uab.cat
+34 93 581 16 79

d.did.musicalarrobauab.cat

 

 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona