Vinculaciķ amb la UAB

Barberà del Vallès és una ciutat de més de 31.000 habitants on conflueixen la modernitat del nucli urbà, el desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a la indústria i els serveis i les arrels culturals i socials de la seva història. És una de les principals ciutats de la comarca en l'àmbit de la indústria, amb una clara divisió urbanística entre la zona residencial i la industrial que respecta i té cura del medi ambient i la natura que l'envolta.
 
La ciutat està vinculada, des de fa més de quinze anys, amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), mitjançant diversos convenis de col·laboració, com el projecte Campus Ítaca (des del curs 2004-2005), on participen joves de Barberà amb la finalitat d'estimular als participants a continuar estudiant després d'acabar l'etapa d'ensenyament secundari obligatori. També cal destacar la nova plataforma de formació on-line Deganus, que vol donar resposta a la demanda ciutadana de les persones que tenen dificultats per compatibilitzar la formació contínua amb compromisos personals o professionals. El desenvolupament de la plataforma es va portar a terme amb la col·laboració de la UAB.
 
D'altra banda, s'han de mencionar les jornades "Barberà emprèn amb els universitaris" que la ciutat organitza anualment i que tenen per finalitat fomentar l'Economia Social i l'esperit emprenedor entre els joves estudiants de la UAB. D'altra banda, al Concurs d'Iniciatives empresarials, on existeix la categoria "Millor projecte d'universitaris", solen optar al premi treballs d'estudiants de la UAB mentre que els tallers Universitat-Empresa posen en contacte aquests dos món en sectors específics.

Menció apart mereix l'Aula de Coneixements per a la Gent Gran, on la tercera edat de Barberà té la possibilitat d'ampliar el seu bagatge cultural i social mitjançant conferències, la major part, impartides per professorat de la UAB.
 
Finalment, cal recordar que l'any 2009, l'Ajuntament de Barberà del Vallès i la UAB van signar un conveni marc entre les dues institucions per a la col·laboració docent, social i cultural. Aquest conveni té l'objectiu d'explorar línies de col·laboració en els àmbits formatiu, social i cultural, que es podrien concretar en aspectes con l'establiment de xarxes de mobilitat, la creació d'empreses de base tecnològica, la utilització d'infraestructures, instal·lacions i equipaments culturals i esportius.

31.695

Habitants

8,3

Extensiķ en km2

Contacte

Alcalde / Alcaldessa: Sílvia Fuster Alay

Adreįa: Av. Generalitat, 70 (08210) Barberā del Vallčs

Telčfon: 93 729 71 71

E-mail: barbera@bdv.cat

Web: http://www.bdv.es/bdv/portada/index.php