La UAB als rànquings


En els darrers anys la UAB ha vist com es reconeixia el seu esforç per impulsar la qualitat de la docència, per atraure talent internacional i per obtenir un impacte creixent de la recerca amb una millora progressiva de la classificació en els rànquings internacionals més prestigiosos i influents. Així la UAB es troba entre les capdavanteres de l'àmbit espanyol en rànquings mundials com el QS World University Rankings (QS WUR), el Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) i l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), i ocupa una posició destacada a escala mundial entre les universitats joves segons les classificacions específiques per a universitats de menys de 50 anys elaborades per QS i Times Higher Education. 

188

QS World University Rankings (QS WUR 2020)

La UAB és la segona universitat espanyola al rànquing

La UAB és la segona universitat de l'Estat espanyol i se situa en la posició 188 mundial (i en la 82 a escala europea) segons el rànquing QS WUR 2020, que classifica les 500 millors universitats del món.

+

12

QS Top 50 Under 50 Ranking (QS 50u50 2018)

La UAB és la dotzena millor universitat jove del món

La UAB es troba en la dotzena posició a escala mundial, en la cinquena a escala europea i és la segona universitat espanyola en el rànquing de les 50 universitats del món de menys de 50 anys, elaborat a partir dels resultats del QS WUR 2018.

+

5

Academic Ranking of World Universities (ARWU 2018)

La UAB és la cinquena millor universitat de l'àmbit espanyol

La UAB se situa entre les posicions 301 i 400 del món en la classificació ARWU, que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghai. En l'àmbit espanyol, la UAB apareix en la cinquena posició.

+

145

THE World University Ranking (THE WUR 2019)

La UAB està entre les 150 millors del món

La UAB se situa en la posició 145 a escala mundial i com la segona universitat de l'Estat espanyol en el rànquing THE WUR 2019. En l'àmbit europeu, la UAB es consolida entre les cent primeres universitats en la posició 63.

+

13

THE Young University Rankings (THE YUR 2018)

La UAB és la tretzena universitat a escala mundial

La UAB ocupa el tretzè lloc a escala mundial, el setèa escala europea i el segon dins l'àmbit espanyol en la sisena edició de la classificació de les 200 millors universitats del món de menys de 50 anys. Aquest rànquing es basa en el THE WUR 2018.

+

2

Scimago Institutions Rankings (2018)

La UAB és la segona universitat espanyola per volum d'activitat científica

La UAB és la segona universitat espanyola per volum de publicacions indexades a SCOPUS segons el rànquing el·laborat pel Scimago Lab. A escala mundial la UAB ocupa la posició 267 en nombre de publicacions. 

+

2

Scimago Ranking Iberoamerica (SIR IBE 2015)

La UAB és la segona universitat espanyola per volum i la tercera en impacte de les publicacions

La UAB ocupa el setè lloc pel que fa al nombre de publicacions dins l'àmbit dels països iberoamericans, i és la segona universitat espanyola en volum i la tercera en impacte de la producció científica segons l'edició de 2015 del Scimago Ranking Iberoamerica.

+

129

University Ranking by Academic Performance (URAP 2017-2018)

La UAB és la 129 del món

La UAB és la segona universitat d’Espanya, la 51a d’Europa i la 129a del món segons l’edició del 2017-2018 del rànquing URAP, que publica anualment la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà (Turquia). Aquest rànquing classifica 2.000 universitats del món segons el nombre i la qualitat de les publicacions científiques.

+

180

NTU Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities 2018

La UAB se situa a la posició 180 del món

La UAB ha assolit el lloc 180 a escala mundial en l’indicador global publicat per la Universitat Nacional de Taiwan (NTU) l'any 2018, basat en l'activitat investigadora. Amb aquest resultat, la UAB es manté entre les 200 millors del món, i es consolida en la segona posició espanyola. 

+

9

QS WUR by Subject 2019

La UAB té 9 especialitats entre les 100 millors del món

Nou disciplines científiques de la UAB se situen entre les 100 primeres del món: Veterinària (situada entre les 50 millors del món en el lloc 30), Arqueologia, Idiomes Moderns, Agricultura, Geografia, Comunicació, Sociologia, Economia, i Educació, segons el rànquing per disciplines científiques que elabora QS a partir d'alguns indicadors del QS WUR 2019. En global, la UAB està entre les 200 primeres universitats en 26 de les 48 matèries classificades per QS.

+

152

Center for World University Rankings (CWUR 2018-2019)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa la posició 152 a nivel mundial i la segona posició a nivell espanyol, en la sisena edició del rànquing que publica el Center for World University Rankings situat a l'Aràbia Saudita.+

3

Leiden Ranking 2018

La UAB ocupa el tercer lloc espanyol en el volum de publicacions

En l'edició de 2018 del Leiden Ranking de productivitat científica, la UAB se situa en la posició 196 en el rànking global per volum de publicacions. Dins l'àmbit espanyol, ocupa el tercer lloc en volum de publicacions i el segon en col·laboració internacional.+

2

Observatori de l'Activitat Investigadora de la Universitat Espanyola (IUNE 2016)

La UAB és la segona universitat espanyola en publicacions per universitat i per professor

L'Observatori impulsat per l’Aliança A4U mostra que la UAB ocupa el segon lloc en publicacions per universitat i per professor, també es troba en el segon lloc en nombre de publicacions en col·laboració nacional i internacional i en cites, tant per universitat com per professor.

+

20

Cybermetrics Lab CSIC 2017

El DDD de la UAB és el 20è del món i el primer d'Espanya

El Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB ocupa el primer lloc entre els repositoris de les universitats espanyoles segons l'edició de gener de 2017 del rànking web de repositoris del món elaborat pel CSIC, i se situa en el 20è lloc dels repositoris institucionals a escala mundial.

+