Museu Arqueològic de Banyoles

Museu d'Arqueologia de Banyoles - Instal·lacions


El museu, situat a l’edifici gòtic de la Pia Almoina, acull les col·leccions procedents dels jaciments arqueològics de la comarca del Pla de l’Estany. La seva visita ens permet fer un repàs a la història de la comarca des de les èpoques més remotes fins a l’edat mitjana.

A les sales de paleontologia i prehistòria s’hi exposen restes fòssils dels grans animals del terciari i d’inicis del quaternari, les col·leccions d’indústria i fauna de les Coves de Serinyà, i les peces del poblat neolític de La Draga. A les sales d’Història s’hi poden veure materials d’època ibèrica, romana i medieval.
 
El museu compta amb unes àrees internes, recentment rehabilitades, que donen suport a les diferents funcions del museu. Per una banda, els arxius arqueològics garanteixen la bona conservació dels materials que hi són dipositats ja que es disposa de magatzems amb armaris compactes i magatzems climatitzats. Per altra banda, s’hi troba una sala de consultes i d’investigadors que faciliten l’estudi i recerca sobre els materials arqueològics. El museu compta també amb una biblioteca i un centre de documentació.