Trobada Transformem l'aula per fer l'alumne protagonista del procés d'aprenentatge

El programa Suport per a la transformació i la millora educatives de l’ICE de la UAB pretén donar suport a centres educatius que volen iniciar una transformació del seu model d’aprenentatge, de la seva organització i dels processos i mitjans per aprendre. Escoles o instituts que ja són en transformació i es plantegen dubtes, i també a aquells centres que estan en conflicte intern sobre el rol d’alumnes i docents.

Després de mig curs de funcionament del programa i de treballar amb moltes escoles hem vist que un dels elements essencials de la transformació educativa en què estem immersos és modificar el que fem a les aules per aconseguir uns infants implicats en allò que fan a l’escola, en el seu procés d’aprenentatge. Creiem que cal un canvi de mirada per centrar-nos més en com aprenen els infants com a fonament per a qualsevol transformació.

Som conscients que parlem d’un canvi complex que requereix acompanyament i formació. Dir que a la nostra escola els alumnes són els protagonistes del seu aprenentatge és fàcil i darrerament s’ha convertit en un mantra compartit, però sovint, més enllà d’adoptar aquest nou vocabulari, tenim dificultats per fer-ho realitat. La dificultat és saber com modificar les nostres pràctiques per aconseguir aquest canvi tan nuclear. Per això l’objectiu principal d’aquesta jornada de formació i reflexió per als claustres és aportar recursos i eines que ens facilitin fer passes segures en el camí d’aconseguir uns infants compromesos i implicats: protagonistes.

Programa 

09:00 Presentació de la trobada

a càrrec de Mireia Manresa
 
09:15 Conferència Com fem l'alumne protagonista del procés d'aprenentatge?
a càrrec de Pere Alzina
 
10:30 Descans
 
11:00 Tallers simultanis*
  • La conversa d’aprenentatge, Mireia Manresa
  • Pràctiques funcionals de lectura i escriptura, Mireia Pérez i Marta Pont
  • Matemàtiques per comprendre el món i intervenir-hi, Antònia FernándezAnna Petit
  • Activitats autònomes competencials, Albert Díez
  • Espais de reflexió de centre per a la transformació, Rosa Gil
13:00 Conclusions i comiat
A càrrec d'Albert Díez
 
* La tria de tallers és lliure, però seria molt interessant que les persones d’un mateix centre es reparteixin entre ells.

Data de l'activitat: 25 de maig
Lloc: Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona - Aula 501
Preu: Gratuït

Codi per fer la inscripció: 4088

Si teniu cap problema en el procés de matrícula contacteu amb nosaltres ga.ice@uab.cat

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per obtenir la certificació haureu de signar als fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada fins a les 11 del matí.
No es farà certificat a cap persona que no hagi justificat l'assistència mitjançant aquesta firma.
Un cop acabada la jornada podeu fer-ne la valoració escanejant el codi QR que se us facilitarà o a través d’un enllaç que rebreu per correu electrònic.