III Trobada Educació de persones adultes. L'EPA, motor de canvi en els sistemes educatius

En aquesta ocasió, i sota el títol "L'educació de Persones Adultes, motor de canvi en els sistemes educatius", reflexionarem, coneixerem i podrem vivenciar experiències d'èxit que diferents CFA's estan duent a terme gràcies al treball en xarxa amb el territori.
Hem volgut aprofitar que conceptes com “escola a temps complet”, tècniques com “APS”, mirades de “360 graus”, etc. estan més normalitzats, per fer visible que l’EPA fa anys que treballa amb aquests enfocaments. Apostant per dur a terme projectes que ajudin a contextualitzar i personalitzar aprenentatges, individuals i col·lectius, tot facilitant el canvi i transformació de la comunitat.

PROGRAMA

09.00 Obertura de la secretaria per a la recepció de participants

09.30 Presentació de la Trobada

Maria Dalmases, de l'equip docent de l'ICE de la UAB
Josep Lluís Serrano, subdirector general de Transformació Educativa del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya
Jordi Plana, gerent d'educació de la Diputació de Barcelona

09.45 BLOC 1. Trencant murs del centre

Presentació d’experiències d’èxit de centres d’educació de persones adultes amb un enfocament més global, territorial i comunitari.
Presentació del “MAPA EPA” recurs interactiu per visibilitzar l’EPA a Catalunya.

 • Apadrinem el nostre Patrimoni
   Projecte conjunt de CFA El Segrià, L'IEI, el Centre de Recursos del Segrià i el Centre d'Estudis Comarcals del Segrià "Descobrim el Segrià". Quim Balaguer, docent del CFA Segrià i Pilar Peregrí, coordinadora del grup de treball "Descobrim el Segrià".
 • Formació a Famílies
  AFA Vacarisses, Vacarisses. Marta Ballbè, docent.
 • Dones de Pineda. Projecte del Centre d'Adultes de Pineda
   EA Nature, Pineda de Mar. Marisol Escribano, directora EA
 • Coral AKAN
   Associació AKAN, Girona i Salt. Santi Thió i M Lluïsa Geronès.
 • Lectures en Xarxa
   Equip EPA de l’ICE de la UAB.
11.15 Pausa / Esmorzar

11.45 BLOC 2. El Replanteig. "Coses del claustre".

Vivència i coneixement d’una técnica que aborda la resolució positiva del conflicte, des de l’aprenentatge dialògic i la mirada comunitaria, i que permet treballar habilitats socials, pensament crític, convivència i eines per a la participació ciutadana.
A càrrec de Brou d'Arts, Equip ICE Cuidem-nos i Equip EPA.
 

13.15 BLOC 3. Idees clau del treball en FPA

Comunicació i reflexió entorn el tema central de la trobada i retorn del relat que recull discursos i impressions de les participants.
A càrrec de Màrius Martínez professor titular del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB, IP del grup de recerca “Diversitat i Orientació”.Lloc de realització: Edifici Rectorat de la UAB - Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Data: 6 de març de 2020
Preu: 15 €, esmorzar inclòs
Inscripció
Accés a la inscripció sense NIU
Accés a la inscripció amb NIU
Podeu consultar les instruccions per realitzar la inscripció aquí

Es faran gravacions i fotos de totes les activitats d'aquesta trobada que es podran publicar a les pàgines de la UAB i a les nostres xarxes socials.

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Per obtenir la certificació haureu de signar els fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada. Teniu temps de signar fins a les 11.45, hora en què la secretaria es tancarà.