III Trobada Mirades de mestres

Aquesta és la tercera trobada pedagògica de Mirades de mestres, pensada perquè et sentis al centre de l’aprenentatge. Com cada any, volem generar espais de conversa pròxima, de tu a tu, combinats amb espais de petit i gran grup.
S’aprèn revisant el que saps i el que fas, per això és tan important aprofundir en la cultura reflexiva dels equips educatius. I el llenguatge audiovisual és un instrument molt potent per aquesta finalitat.
En aquesta trobada volem compartir la feina de diverses escoles i reflexionar, a través de vídeos realitzats per mestres, juntament amb comentaris de gent relacionada amb el món de l’educació, sobre com s’aprèn. L'objectiu de la trobada es generar cultura professional, compartint experiència i deliberant sobre què fem i com ho fem perquè el nostre alumnat aprengui més i millor.

PROGRAMA

09.00 Recepció i lliurament de material
09.30 Presentació de la trobada
09.45 Espais de reflexió i conversa *

Es tracta de deliberar sobre com s’aprèn a partir de mirar nous vídeos d’aquest any i generar una dinàmica al voltant de les següents preguntes:

  • Com el que passa fora de l’aula ens afecta en el dia a dia de l’aula? Com generem aprenentatge amb sentit? Com introduïm context dins l’aula? Places exhaurides
  • Com la diversitat de llengües ens ajuden en l’aprenentatge? Com treballem la diversitat lingüística a l’escola?
  • Com treballar l’educació física perquè sigui al màxim d’inclusiva possible? Com acceptem la diversitat dins l’escola?
10.45 Descans / Contactes

S’habilitarà un espai on es pugui conversar, de tu a tu, amb les escoles que han realitzat vídeos. En aquesta sala s’aniran projectant els vídeos de forma indefinida.

11.45 Espais de reflexió i conversa *

Es tracta de generar diàleg i reflexió a partir d’alguns dels vídeos presentats al llarg d’aquests dos anys juntament amb el comentari d’una persona relacionada amb el món de l’educació.

  • La voluntat de comprendre i aprendre, per a la qual cosa la comunicació de tots i en totes direccions és indispensable; (Què li passa al Maykel? De l’escola Bellaterra – Comentari de Joan Manuel del Pozo).
  • Una matemàtica competencial sempre connecta la contextualització amb el saber personal de cada alumne, amb un espai públic de debat i amb “les matemàtiques” en forma de problema, d’investigació o de controvèrsia. (Tallers de problemes: Manipula de l’escola Antoni Botey de Badalona – Comentari d'Helena Forrellad i David Vilalta). Places exhaurides
  • Com promoure que en algun moment els nens explicitin per què pensen que el procediment que fan servir és adequat? Com fer que tots els nens que estan en la conversa participin realment? (Escola Els aigüerols de Santa Perpètua de la Moguda – Comentari de la Neus Sanmartí).

12.45 Conferència

A càrrec de Laia Servera, llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Va estudiar història a la Universitat de Barcelona. Treballa en l’equip informatiu per a nens Info-K com a redactora, reportera, editora i presentadora.

13.50 Cloenda(*) Al formulari d'inscripció trieu a quin d'ells voleu assistir. Per tal que les escoles pugueu treure més profit de les deliberacions i, alhora, per dotar de més contrast els debats, aconsellem que les persones d’una mateixa escola s’inscriguin en Espais de reflexió diferents.

Lloc de realització: Casa de Convalescència. c/ Sant Antoni Maria Claret 171, Barcelona.
Data: 20 d'octubre de 2018
Preu: 20 €
Es faran gravacions de totes les activitats d'aquestes jornades.

Escoles que aporten vídeos:
Escola Samuntada, Sabadell
Escola Collserola, Sant Cugat del Vallés
Escola Turó de Can Matas, Sant Cugat del Vallés
Escola Rellinars, Rellinars
Escola Tanit, Santa Coloma de Gramenet
Escola El Viver, Montcada i Reixach
Escola Mas rampinyo, Montcada i Reixach
Escola Miquel Martí i Pol, Barberà del Vallés
Projecte col·laboratiu a Vilassar de Mar
ICE de la UAB

 

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per obtenir la certificació haureu de signar els fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada durant tota la seva durada.