ELECCIÓ DE LA NOVA DEGANA

El passat dimarts 20 de febrer es va celebrar l’elecció de la nova degana de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, la doctora Laura Feliu. La Sala de Juntes de la Facultat es va omplir de personal docent i alumnat de la Facultat, disposats a escoltar les propostes del programa electoral de Laura Feliu i el seu nou equip de deganat, debatre-les i votar-hi a favor o en contra. Va ser l’anterior degà, Joan Botella, qui va presidir i dirigir la sessió extraordinària.

La tasca de Feliu per als tres anys vinents se centrarà en quatre grans eixos de treball:
  • Qualitat i innovació: Feliu va valorar el treball fet per l’anterior deganat, que ha dut a terme un procés d’acreditació de qualitat amb èxit i ha impulsat l’expansió de l’oferta docent. En aquest sentit, es pretén consolidar l’oferta formativa actual i dissenyar una proposta de recorregut formatiu que tingui en compte les habilitats adquirides i no contingui buits formatius, encavalcaments ni reiteracions de contingut. Feliu també va incloure, en aquest punt, la possibilitat d’incorporar noves modalitats educatives, com l’avaluació per projectes; la necessitat de revisar el Pla d’Acció Tutorial i la possibilitat d’incloure una Comissió de qualitat i innovació a la Facultat.
  • Cohesió i sinergies: aquest eix tracta de cercar el millor entorn, dins la Facultat, per facilitar la cohesió entre tots els seus membres. Per assolir-ho es proposa una presentació periòdica dels resultats de recerca (en format de petits seminaris curts, publicats també al web); comptar amb l’alumnat, altres actors de la UAB, actors internacionals; avaluar i millorar els espais disponibles i organitzar una activitat social anual col·laborativa i autoorganitzada dins la Facultat.
  • Compromís: Feliu va referir-se al compromís en dos sentits: en primer lloc, el compromís de defensar la universitat pública i de qualitat. Per altra banda, cal potenciar una Facultat compromesa, amb més diàleg entre alumnat i professorat i més transparència institucional.
  • Participació i inclusió: cal ser conscients que la Facultat és un espai heterogeni (amb diferents itineràncies, característiques de gènere, necessitats educatives especials...) i cal gestionar aquesta heterogeneïtat el millor possible.
Després de la presentació dels principals eixos de treball i dels vuit membres que s’encarregaran de dur-los a terme i que formaran l’equip de deganat, Joan Botella va donar pas a la ronda de precs i preguntes en què la majoria de comentaris van ser d’agraïment a l’anterior equip. L’única qüestió a què el futur i el passat equip de deganat van haver de respondre va ser relativa als dobles graus, ja que actualment la coordinació no acaba de ser efectiva. I per acabar, ràpidament es va procedir a la votació, de la qual en va resultar 1 vot en blanc i 37 vots a favor de nomenar la doctora Laura Feliu com a degana de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia.


 
NOTA

En el darrer butlletí es va fer referència a la "interrupció, abans del previst, del suport financer de la Comissió Europea al màster Erasmus Mundus sobre Polítiques Educatives per al Desenvolupament Global (GLOBED)". Els responsables del programa ens precisen que en aquest any encara es manté el segon curs del programa - es tracta d'un Màster de 120 ECTS, és a dir, dos anys - i que preveuen renovar-lo de cara al futur, amb alguns reajustaments (nous partners internacionals, etc.), per a la qual cosa s'ha formulat una nova proposta a la Comissió Europea.

La Facultat ha confiat i confia en la consolidació del programa, el primer Màster E+ coordinat per la UAB. 

 

Laura Feliu, nova degana de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Laura Feliu

Laura Feliu, professora titular de Relacions Internacionals, ha estat elegida com a nova degana de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB. Més informació

 

 

La Universitat de Valladolid nomena Marina Subirats doctora 'honoris causa'

Margarita Arboix i Marina Subirats

Marina Subirats, catedràtica emèrita del Departament de Sociologia de la UAB, ha estat investida doctora honoris causa per la Universitat de Valladolid. Més informació

 

 

La Trobada Intercongressual del Comitè de Recerca en Sociologia de la Cultura i de les Arts de la FES es farà a la UAB

Comité Sociologia

"Investigando en @CulturArtesFES: ¿Nuevas herramientas para antigues metodologías?" tindrà lloc el proper divendres 22 de juny de 2018 al Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Més informació

 

 

Debat al COLPIS: "Sobreviure a la compol de Trump"

Compol Trump

El COLPIS i el COMPOLCAT coorganitzen la sessió, que se celebrarà el dimarts 27 de febrer a les 19:30h a la seu del COLPIS. Més informació

 

 

Oberta la preinscripció al Màster Interuniversitari en Joventut i Societat pel curs 2018-2019

Màster Joventut i Societat

El màster està coordinat per la Universitat de Girona i hi participen la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona. Més informació

 

 

XIV edició del Seminari Giménez Abad sobre el Parlament organitzat pel Senat

XIV Seminari Giménez Abad

La Mesa de la Cambra del Senat obre la convocatòria del Seminari Giménez Abad sobre organització i funcionament del Senat adreçat a estudiants universitaris de Ciències Jurídiques, Polítiques o Sociologia. Més informació

 

 

Analitzen els efectes de la revolució digital en el treball i el benestar social

Palau Macaya de Barcelona

El cicle de conferències "Canvis en el treball i el benestar a Espanya davant la revolució digital", coordinat per Fausto Miguélez, catedràtic de sociologia de la UAB, tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona del 27 de febrer al 21 de juny. Més informació

 

 

Seminari d’economia crítica a càrrec de TAIFA

Seminari d

El seminari TAIFA organitza set sessions sobre economia crítica durant el segon semestre. Més informació

 

EL PERFIL

Carola Castellà

La Carola Castellà Josa es llicencià en Sociologia en la promoció de l’any 1998. Ha fet estudis de postgrau i doctorat a la UAB. També ha treballat com a tècnica de diferents associacions, consultora en polítiques públiques per diversos ajuntaments i recercadora a l’IGOP-UAB. Actualment treballa com a tècnica de participació ciutadana a la Diputació de Barcelona, és professora associada al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB i professora consultora a la UOC.
 
En què consisteix la teva feina?

Actualment la meva feina a la Diputació de Barcelona consisteix en assessorar i formar equips polítics i tècnics dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona en com implicar la ciutadania en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques relacionades en diferents àmbits del món local. Aquesta tasca la combino amb la docència en dues universitats. Al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, on faig l’assignatura de “Negociació Ambiental” del Grau d’Ambientals. I a la UOC on sóc professora col·laboradora de l'assignatura "Transformacions polítiques en la societat de la informació" del Màster de govern electrònic.
 
Com vas accedir-hi?

Estava treballant com a recercadora a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques  (IGOP) de la UAB, llavors va arribar la crisi econòmica... Les universitats públiques van patir molt aquell moment (de fet encara no ens hem recuperat!) i la situació professional es va anar complicant... A la Diputació de Barcelona van convocar un concurs oposició per a formar part de la plantilla d’interins. M’hi vaig presentar. Vaig fer un procés de selecció que va consistir en elaborar un projecte i defensar-lo davant d’un tribunal. Aviat farà 10 anys d’aquell dia! A la UAB i a la UOC hi vaig enviar el currículum quan vaig veure que buscaven professors/es per fer-hi classe. És una feina que m’agrada moltíssim. Em connecta amb la meva època d’estudiant.
 
Com valores la formació rebuda a la Facultat?

La Facultat per a mi ha estat una finestra d’oportunitats. Només puc tenir que bones paraules per la formació rebuda. I mira que segurament he fet una trajectòria una mica atípica... Perquè si bé em vaig llicenciar en Sociologia, després el doctorat el vaig fer en Ciència Política. He tingut la sort de tenir alguns professors con en Joan Subirats, en Quim Brugué o el Ricard Gomà que, a banda de ser grans coneixedors/es de les matèries que feien, han confiat després personalment en mi, donant-me oportunitats a nivell laboral.

Com veus la Facultat des de la pràctica professional, quines coses creus que es podrien millorar?

Des de la Diputació de Barcelona fa tres anys que tenim estudiants en pràctiques dels graus de Sociologia i de Ciències Polítiques. Quan era estudiant de Sociologia vaig fer les pràctiques al Departament de Consum (ara Agència Catalana del Consum) de la Generalitat de Catalunya. Per a mi va ser una molt bona experiència perquè em va posar en contacte amb el món professional. Ara intento que els i les estudiants que venen acabin tenint aquesta experiència professional perquè segurament és el que els manca mentre estan fent les assignatures teòriques. Treballem des d’aspectes més tècnics com participar en assessoraments a municipis i formació a aspectes més del dia a dia com gestionar informació.

Quin/s consell/s donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?

Que tinguin molta confiança en els coneixements i competències que adquireixen al grau. Com he comentat abans, tot allò que he estudiat a la Facultat m’ha servit posteriorment en la meva vida professional. Tant a Sociologia com a Polítiques obtens uns coneixements molt tranversals que et fan molt polivalent en la vida professional i que sempre pots acabar especialitzant a través d’un màster o postgrau.

Si vols posar-te en contacte amb la Carola ho pots fer a través de: carola.castella@gmail.com o a través del seu compte de Twitter: @CarolaCastella.

 

Agenda

Reunió Informativa Treball de Fi de Grau Curs 2018/19

Si has de cursar l'assignatura de Treball de Fi de Grau durant el curs 2018/2019 no et perdis la primera reunió informativa que es realitzarà el proper 15 de març, a les 13 hores, a l'Aula 12 de la Facultat. T'hi esperem!